Međunarodna manifestacija

Dani Mediterana: Raskoš i bogatstvo plodova Hercegovine u Neumu

Ovo je idealna prilika da se vidi sva raskoš i bogatstvo Hercegovine, te da se nabave neki od kvalitetnih prerađevina i proizvoda/plodova.
Gospodarstvo / Flash | 10. 08. 2019. u 20:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak su službeno otvoreni 2. Dani Mediterana Neum''. 

Riječ je dvodnevnoj manifestaciji poljoprivredno turističkog karaktera čiji su organizatori Općina Neum, Zemljoradnička udruga „Eko Neum“, Razvojna agencija ''Nera'' Neum, Udruga ''Maslina'' Neum i Udruga pčelara ''Kadulja'' Neum.

Foto: PR / Dani Mediterana u Neumu

Tim su povodom u Ulici dr. Franje Tuđmana postavljeni štandovi na kojima se mogu pronaći poljoprivredni proizvodi specifični za ovaj kraj, a sve u cilju boljeg prezentiranja poljoprivrednih proizvođača i preradivača s prostora regije, te stvaranje ambijenta za razvoj agroturizma, odnosno spajanje lokalnih proizvođača s domaćim i stranim turistima.

Ovo je idealna prilika da se vidi sva raskoš i bogatstvo Hercegovine, te da se nabave neki od kvalitetnih prerađevina i proizvoda/plodova.

Međunarodna manifestacija

Dobar odaziv proizvođača i posjetitelja protekle godine obvezao je organizatore na uvijek nužna poboljšanja i veći broj izlagača.

Stoga je ovogodišnja manifestacija prerasla lokalne okvire te poprimila međunarodni karakter. Tako na sajmu, pored lokalnih proizvođača, svoje proizvode prezentiraju i izlagači iz Republike Hrvatske, Crne Gore i Republike Srbije.

Foto: PR / Dani Mediterana u Neumu

Posjetiteljima se pruža mogućnost da na jednom mjestu vide, kušaju i uživaju u plodovima koji ovu regiju čine posebnom, kao što su suhomesnati proizvodi, različite vrste sireva, grožđe, smokve, maslinova ulja, med, likeri, proizvodi i prerađevine od ljekovitog i aromatičnog bilja i sl.

Na svečanom otvorenju, upriličenom u 20 sati, okupljenima se u ime pokrovitelja obratio ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ-a Donko Jović.

Promocija

U prigodnom obraćenju, ministar Jović se u ime vlade HNŽ-a i u svoje osobno ime zahvalio organizatorima na izvrsnoj organizaciji ove značajne sajamske priredbe, istaknuvši kako Ministarstvo kojemu je na čelu podupire manifestacije poput ove, koje su od velike važnosti za promociju poljoprivrednih dobara naše Županije.

Foto: PR / Dani Mediterana u Neumu

Brojnoj publici se obratio i načelnik Neuma dr.Živko Matuško, koji je iznimno ponosan što je u Neumu zaživio ovaj oblik manifestacije i što će brojni turisti, uz sunce i more, moći uživati i u svim blagodatima koje pruža neumsko zaleđe.

Mnogobrojna publika sinoć nije krila svoje oduševljenje proizvodima koji su ponuđeni. Osim u bogatoj ponudi, imali su priliku uživati i u nastupima mažoretkinja Neum, HKUD Lindžo Neum te grupe „Kamen“, koji su dodatno obogatili otvaranje ove hvalevrijedne manifestacije. Dani Mediterana Neum trajat će do nedjelje 11. kolovoza.

Kopirati
Drag cursor here to close