Manifestacija

Predstava, pjesme, radionice na ovogodišnjim Ravanjskim ljetnim danima

Svečano otvorenje četvrtog po redu kulturnog festivala započet će u petak (31.5.) s počekom u 19.30 na školskom igralištu.
Kultura / Flash | 16. 05. 2019. u 13:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Booking / Ravno noću

Kulturno-edukativna manifestacija ''Ravanjski ljetni dani kulture 2019.'' će se započet će u petak, 31. svibnja, a trajat će do 2. lipnja 2019. godine.

Manifestacija će dan ranije, u četvrtak (30.5.2019.) započeti sa Obilježavanjem dana oslobođenja Općine Ravno, kada će se u 9 sati održati Sveta Misa za poginule hrvatske branitelje te polaganje vijenca i paljenje svijeća na spomen križu Oblat u 10 sati.

Svečano otvorenje četvrtog po redu kulturnog festivala započet će u petak (31.5.) s počekom u 19.30 na školskom igralištu.

Nakon otvaranja, u 20 sati na istom mjestu, uprizorit će se predstava HNK Mostar ''O ljubavi'', nakon koje će se održati nastup klasične koncertne skladbe KUD-a Pajo Kolarić iz Osijeka.

Manifestacija će u subotu (1.6.), započeti radionicom suhozida koja će započeti u 9 sati, a trajat će do 14.
Osječki KUD u 10 sati imat će nastup u Staračkom domu, dok će za najmlađe u 11 sati biti održane priče za djecu na Gišinom guvnu Jasne Held.

Od 14 do 18 sati bit će uprizorenje manifestacije pod nazivom Svadbeni običaji u Ravnom, koja će biti snimana za dokumentarni film, a u 18 sati bit će predstavljanje knjige Stanislava Vukorepa Sjahali kićeni svatovi u Lovačkom domu.

Slavonske narodne pjesme KUD Pajo Kolarić Osijek bit će predstavljene publici na igralištu u 21 sat.

Posljednji dan, (2.6.) započet će Svetom Misom u 11 sati, u crkvi rođenja BDM u Ravnom gdje će se misa uveličati duhovnu glazbom KUD-a.

U 11 sati održat će se tradicionalna biciklijada Ćirinom stazom na relaciji Hutovo – Ravno – Zavala, u organizaciji udruge Hercegovina bike iz Mostara, nakon čega će u 12 sati uslijediti zahvala sudionicima ovogodišnje manifestacije, priopćeno je iz Organizacijskog odbora.

Kopirati
Drag cursor here to close