25. obljetnica

Kružni tok u Mostaru uređen Cvijetom Srebrenice

Realizaciju ovog projekta proveli su članovi Asocijacije mladih SDA Mostar i mjesnog odbora SDA Zalik
Kultura / Flash | 10. 07. 2020. u 16:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom 25. godišnjice obilježavanja genocida u Srebrenici, u mostarskom naselju Zalik, na sjevernom ulazu u Grad Mostar, u blizini kampusa Univerziteta 'Džemal Bijedić' u Mostaru, Asocijacija mladih SDA Mostar je finalizirala uređivanje kružnog toka s ciljem da isti poprimi simboličan izgled 'Cvijeta Srebrenice'.

Realizaciju ovog projekta proveli su članovi Asocijacije mladih SDA Mostar i mjesnog odbora SDA Zalik, na vlastitu inicijativu i vlastitim financijskim resursima, priopćeno je u petak iz Asocijacije mladih.

Foto: PR / Cvijet Srebrenice u Mostaru

''Zadovoljstvo mi je vidjeti zanimanje članova Gradske organizacije SDA iz Mostara, kao i članova i simpatizera SDA iz Zalika, za ovakav vid aktivizma. Svi su se uključili u realizaciju ovog projekta, svjesni važnosti obilježavanja istog, te su iskazali zadovoljstvo što su mogli dati doprinos očuvanju i jačanju kolektivne svijesti o golgotama kroz koje su prošli Bošnjaci, te 1995. godine'', ističe Harun Kurtović, predsjednik Gradske organizacije Asocijacije mladih SDA Mostar.

Predsjednik Asocijacije mladih SDA Zalik, Faris Trešnjo je iskoristio priliku da pohvali članove ovog mjesnog odbora, ističući važnost obilježavanja važnih datuma poput ovog.

Foto: PR / Cvijet Srebrenice u Mostaru

''Smatrali smo prikladnim da 'Cvijetom Srebrenice' damo doprinos obilježavanju Dana Srebrenice u svojoj lokalnoj zajednici'', naglašava Trešnjo.

Ovaj simbolični čin je, navode, naišao na ogromnu podršku Mostaraca, koji su mišljenja da se malim resursima, ali uz jaku volju i angažman, mogu postići veliki rezultati. Tako je i ovaj projekat, kojeg su realizirali mladi, poslao jasnu poruku kako Mostar nikada neće zaboraviti Srebrenicu, stoji u priopćenju Asocijacije mladih SDA Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close