Nakon analize

Zbog mostarske rupe treba graditi novi kolektor

Kako nam je i ranije potvrđeno, došlo je do urušavanja kanalizacijskog kanala iz doba Austro-Ugarske, na potezu od Rondo-a prema Domu zdravlja.
Gospodarstvo / Ulaganja | 10. 07. 2018. u 15:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Iako uspijevamo osposobiti kanal da proteče, smatramo da bi najidealnije rješenje bilo novi kolektor (100m O 800) kojim bismo dugoročno riješili postojeći problem. Nažalost, ovo rješenje premašuje opis naših poslova i financijskih mogućnosti'', priopćio je mostarski Vodovod nakon početnih radova na saniranju austrougarske cijevi zbog koje se ''otvorila'' prometnica na mostarskom Bulevaru.

Kako nam je i ranije potvrđeno, došlo je do urušavanja kanalizacijskog kanala iz doba Austro-Ugarske, na potezu od Rondoa prema Domu zdravlja.

''Javljamo Vam da smo jučer (ponedjeljak, op.ur.) u večernjim satima izašli na teren u nadi da ćemo što skorije sanirati taj urušeni dio. Radi se o dionici puta koja je jako prometna i urušenom kanalu dubine oko šest metara. Trenutno su naše službe na terenu, vrše iskope i polaganje nove cijevi odgovarajućeg profila. Riječ je o premosnici starog dijela kanala, čije 2/3 su ispunjene talogom tj. 1/3 je radnog kapaciteta.  U uvjetima gustog prometa, vodi koja teče tim kanalom, radove nastavljamo i u noćnim satima zbog rasterećenja prometa na toj dionici'', navedeno je iz Vodovoda.

Bljesak.info / Analiza je pokazala da bi bilo najbolje ugraditi nove kolektore



Podsjećamo, Branimir Krvavac šef tehničkog sektora mostarskog Vodovoda za Bljesak.info je potvrdio kako je riječ o urušavanju kanalizacijskog kanala iz vremena Austro-Ugarske.

''Došlo je do urušavanja kanala iz razdoblja Austro-Ugarske. Da li zbog prometa, ratnih događanja, zuba vremena ili nečeg drugog, došlo je do propadanja, začepljenja i, prema nekim našim procjenama, pojave rupe'', rekao je Krvavac.

Pojasnio je kako nije riječ o dijelu novog kolektora nego o priključnom kanalu koji se priključuje u kolektor.

Za sada nije moguće utvrditi je li urušavanje ovog kanala povezano s plavljenjem prostorija Doma zdravlja Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close