Nakon analize

Zbog mostarske rupe treba graditi novi kolektor

Kako nam je i ranije potvrđeno, došlo je do urušavanja kanalizacijskog kanala iz doba Austro-Ugarske, na potezu od Rondo-a prema Domu zdravlja.
Gospodarstvo / Ulaganja | 10. 07. 2018. u 15:18 Bljesak.info
Kopirati

''Iako uspijevamo osposobiti kanal da proteče, smatramo da bi najidealnije rješenje bilo novi kolektor (100m O 800) kojim bismo dugoročno riješili postojeći problem. Nažalost, ovo rješenje premašuje opis naših poslova i financijskih mogućnosti'', priopćio je mostarski Vodovod nakon početnih radova na saniranju austrougarske cijevi zbog koje se ''otvorila'' prometnica na mostarskom Bulevaru.

Kako nam je i ranije potvrđeno, došlo je do urušavanja kanalizacijskog kanala iz doba Austro-Ugarske, na potezu od Rondoa prema Domu zdravlja.

''Javljamo Vam da smo jučer (ponedjeljak, op.ur.) u večernjim satima izašli na teren u nadi da ćemo što skorije sanirati taj urušeni dio. Radi se o dionici puta koja je jako prometna i urušenom kanalu dubine oko šest metara. Trenutno su naše službe na terenu, vrše iskope i polaganje nove cijevi odgovarajućeg profila. Riječ je o premosnici starog dijela kanala, čije 2/3 su ispunjene talogom tj. 1/3 je radnog kapaciteta.  U uvjetima gustog prometa, vodi koja teče tim kanalom, radove nastavljamo i u noćnim satima zbog rasterećenja prometa na toj dionici'', navedeno je iz Vodovoda.

Bljesak.info / Analiza je pokazala da bi bilo najbolje ugraditi nove kolektore

Tekst članka se nastavlja ispod banera



Podsjećamo, Branimir Krvavac šef tehničkog sektora mostarskog Vodovoda za Bljesak.info je potvrdio kako je riječ o urušavanju kanalizacijskog kanala iz vremena Austro-Ugarske.

''Došlo je do urušavanja kanala iz razdoblja Austro-Ugarske. Da li zbog prometa, ratnih događanja, zuba vremena ili nečeg drugog, došlo je do propadanja, začepljenja i, prema nekim našim procjenama, pojave rupe'', rekao je Krvavac.

Pojasnio je kako nije riječ o dijelu novog kolektora nego o priključnom kanalu koji se priključuje u kolektor.

Za sada nije moguće utvrditi je li urušavanje ovog kanala povezano s plavljenjem prostorija Doma zdravlja Mostar.

Kopirati