Dvorana i Trimuša

Vremeplov: Dan kad je u Mostar kapnulo 3,2 milijuna KM

Vodilo se računa i o stanju objekta, funkcionalnosti i ekonomskoj opravdanosti, te stanju i radovima koje je neophodno izvršiti.
Gospodarstvo / Ulaganja | 15. 04. 2020. u 09:15 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Vlada Federacije odobrila za sportsku dvoranu u Mostaru 2.700.000 KM'', objavljeno je na današnji dan 15. travnja 2008. godine.

Od tada, pa do danas, pokušaj izgradnje mostarske sportske dvorane ostao je samo pokušaj a Trimuša je u rukama dobrovoljaca koji je pokušavaju zaštititi od propasti.

Tekst objavljen tog utorka govorio je o 52. sjednici Vlada Federacije BiH koja je usvojila Program i kriterije raspodjele 6,73 milijuna KM utvrđenih u Proračunu Federalnom ministarstvu kulture i sporta za sudjelovanje u sufinanciranju projekata županija i lokalnih zajednica koji se odnose na rekonstrukciju sportskih i školskih dvorana, trim staza i drugih javnih ustanova.

Foto: Bljesak.info / kao dvorana i kao parking

''Sredstva se raspodjeljuju prema utvrđenim kriterijima koji nalažu da spomenuti projekti doprinose razvoju sporta, da predstavljaju nastavak realizacije započetih projekata i da doprinose i potiču povratak izbjeglih i raseljenih osoba.

U dodjeli sredstava se vodilo računa o ravnomjernoj regionalnoj i nacionalnoj zastupljenosti, u nastojanju da se sufinanciraju projekti koji imaju podršku lokalne zajednice i osigurano sufinanciranje.

Vodilo se računa i o stanju objekta, funkcionalnosti i ekonomskoj opravdanosti, te stanju i radovima koje je neophodno izvršiti.

Od ukupnog iznosa prema ovoj Odluci 2.700.000 KM izdvaja se za izgradnju sportske dvorane u Mostaru. Po 500.000 KM se daje za izgradnju sportske dvorane u Kaknju i rekonstrukciju sportske trim staze i šetnice Bare u Mostaru. Po 450.000 KM se daje za izgradnju sportskih dvorana u Neumu i Žepču. Za provođenje hitnih rezervi je ostavljeno 613.800 KM'', objavljeno je prije 12 godina na portalu Bljesak.info.

Foto:Facebook / Radovi u park šumi Trimuša

No, mostarska sportska dvorana, koja se pokušava izdignuti još od 1984. godine, unatoč milijunima, ostala je ogledni primjer nerada, nesposobnosti, nemoći i nesklada između razina koje neće nikada odgovarati za ove, kao ni poslije uplaćene milijune.

Poluizgrađena, srušena, pa ponovno započeta dvorana, dočekala je tako vrijeme da malo tko o njoj govori a čak je upitna i njezina trenutna lokacija jer bi joj, ako se ikada izgradi, moglo biti preusko. S time se slažu i građani koji su s oduševljenjem prihvatili prvoaprilsku šalu portala Bljesak.info koja je govorila o tome da će na njezinom mjestu biti podzemna garaža a nad njom veliki park.

Kopirati
Drag cursor here to close