Festina lente

VIDEO | Prešli smo ''preko'' zakašnjele mostarske pasarele

Radovi su, prema prvotnim najavama trebali biti gotovi za šest mjeseci, a pasarela u funkciji u travnju…
Gospodarstvo / Ulaganja | 21. 09. 2018. u 11:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je trebala biti gotova početkom ljeta, pasarela u mostarskom naselju Zalik još uvijek nije, barem ne službeno, otvorena za pješake.

Duga 37 metara s lukom od 13,5 metara, pasarela se počela graditi u studenom prošle godine, a za njezinu gradnju je Grad Mostar, osigurao 650.000 maraka.

Radovi su, prema prvotnim najavama trebali biti gotovi za šest mjeseci.

Salem Bubalo, direktor Zavoda za prostorno uređenje Grada Mostara govoreći u travnju kako će ''za nešto više od mjesec dana'' pasarela biti gotova, rekao je kako je ''cijela investicija izuzetno značajna, posebno kada je poznato da se na platou iznad Sjevernog logora po regulacijskom planu planira graditi niz stambenih naselja''.

''Pasarela je zbog svog položaja na sjevernom ulazu u Mostar izvedena tako da ima i estetski, ali i simbolički značaj. Izgledom će podsjećati na luk Starog mosta'', rekao je Bubalo.

Video: Pasarela u Zaliku

Pasarela je široka 51 metar, a sam luk je širine 32, dok je visok 13,8 metara. Projektirali su ga Mirza Šahović i Adnan Balavac.

Podsjećamo, prije nekoliko dana mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić i ministar komunikacija i prometa BiH Ismir Jusko potpisali su sporazum kojim je za kružni tok u ulazu u naselje Zalik i USRC M. H. Hujka dodijeljeno 350.000 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close