U Mostaru

Bešlić: Nikad se više nije gradilo i poticalo napredak

Bešlić je rekao kako je vidljivo da se u proteklom razdoblju ''ulagalo mnogo truda u stvaranje pozitivnog ozračja u županiji, što je vidljivo na gotovo svakom polju...''
Vijesti / Politika | 19. 09. 2018. u 13:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Što se tiče grada Mostara jasno je kako se nikad više nije gradilo i poticalo napredak nego u posljednje tri godine. Značajni infrastrukturni projekti su završeni, neki su u tijeku te postoje ozbiljni planovi za razvoj turizma i kulture kroz europske projekte. Od rata se borimo za svoju opstojnost i da su svaki izbori povijesni, pa tako i ovi'', izjavio je mostarski gradonačelnik i čelnik županijskog HZD-a BiH Ljubo Bešlić na tribini stranačkog ogranka Avenija Jugozapad.

Bešlić je rekao kako je vidljivo da se u proteklom razdoblju ''ulagalo mnogo truda u stvaranje pozitivnog ozračja u županiji, što je vidljivo na gotovo svakom polju, braneći interese hrvatskog naroda, ali i svakog onog čovjeka koji želi vidjeti ono što mi u suštini jesmo, stranka sa pravim demokratskim vrijednostima''.

Nazočnima su se obratili i zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar Damir Džeba.

Zovko je naglasila kako se politička logika koja je primjenjivana u BiH u 23 poslijeratne godine pokazala neuspješnom, a što je i bilo prepoznato u četiri prethodne rezolucije Europskog parlamenta.

''Nije dobro ni za BiH ni za samu Europsku uniju ako Europska unija prešutno održava neučinkovitu politiku koju su u prošlosti kreirali drugi. Ono što BiH treba je više europskih rješenja za probleme s kojima se zemlja jako dugo bori, kao što su federalizacija, prava zajednice, teritorijalno preuređenje i legitimno zastupanje, a to je i spomenuto u rezoluciji'', rekla je.

Istaknula je kako je odgovor u ravnopravnosti, a s takvom politikom Europska unija može biti vjerodostojan posrednik, ako se to od nje zatraži.

''Jedino pravo rješenje je u rukama tri zajednice, a ne Europske unije. Mi možemo dati prijedloge, ali na vođama je ova tri naroda da međusobno dogovore rješenja, žele li da Bosna i Hercegovina opstane i nadajmo se jednog dana i krene naprijed'', zaključila je Zovko.

Bešlić je pak rekao kako treba animirati ljude da iziđu na izbore.

''Nitko nije mogao vjerovati da Mostar može ući na listu svjetske baštine. Dokazali smo suprotno. Mi Hrvati, moramo pokazati da smo veliki narod i izići na izbore u tom broju. Glavu gore i ostanimo ustrajni'', istaknuo je Bešlić.

Predsjednik GO HDZ-a BiH Mostar Damir Džeba rekao je kako se zaista radi o opstanku ili nestanku.

''Spriječimo da nas opet prevare, da nam biraju političke predstavnike'', rekao je Džeba i dodao kako se na Općim izborima 7. listopada daje odgovor postoje li Hrvati kao politički narod.

''Puno naših djedova i očeva, baka i majki, braće i sestara su dali svoje živote i dijelove tijela za slobodu, za ideju opstanka, za slobodu izbora i opredjeljenja. Na žalost mi i nakon 25 godina se borimo za jednakopravnost, borimo se da izaberemo svoje političke predstavnike, borimo se protiv toga da se zastava hrvatskog naroda naziva zločinačkom te da se progone naši branitelji i falsificira Domovinski rat, povijest i kultura. Herceg Bosna je dio naše domovine Bosne i Hercegovine'', rekao je Džeba.

Inače, s ovoga je skupa najavljena akcija čišćenja grada.

Kopirati
Drag cursor here to close