Turističko naselje

U Vrapčićima će niknuti eko-selo: Hrana i avantura mamac za turiste

Eko-sela unaprijedit će ukupnu turističku ponudu, omogućiti razvoj lokalnih zajednica kroz zapošljavanje i samozapošljavanje.
Gospodarstvo / Ulaganja | 04. 09. 2018. u 13:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Vlada FBiH / Edita Đapo i Dževad Kovač

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo danas je u sjedištu Ministarstva razgovarala s Dževadom Kovačem, predsjednikom Udruženja poljoprivrednika Federacije BiH, koji ju je informirao o novim projektima i mogućnostima za razvoj agroturizma.             

Kovač je posebno istaknuo projekt turističkog naselja u Vrapčićima kod Mostara, gdje će turistima, pored boravka u prirodi, uz konzumiranje domaćih eko proizvoda i autohtone kuhinje, biti omogućeno da uživaju u adrenalinskim sportovima i upoznaju se s kulturom i tradicijom Bosne i Hercegovine.

Kovač je angažiran i kao mentor u eko-selu Nature Land na Višićkoj visoravni, gdje se također planira proširenje projekta uz izgradnju zabavnih i adrenalinskih parkova, navedeno je u priopćenju Vlade FBIH.

''Podržavam ovakve projekte i ideje jer naša zemlja ima znatne prirodne potencijale koji nisu iskorišteni. Raduje me da naši sugrađani, poput Dževada Kovača i njegovih kolega, iniciraju ovakve sadržaje koji su višestruko korisni za razvoj turizma i ekonomije Bosne i Hercegovine.

Eko-sela ovoga tipa unaprijedit će ukupnu turističku ponudu, omogućiti razvoj lokalnih zajednica kroz zapošljavanje i samozapošljavanje, razvijati poljoprivredu i svijest o neophodnosti zaštite životne sredine.  Upravo su prirodni resursi i kulturno-povijesno naslijeđe, njihova zaštita i očuvanje temelji prosperiteta Bosne i Hercegovine'', kazala je ministrica Đapo.

Kopirati
Drag cursor here to close