Prezentiran projekt unaprjeđenja agroturizma u Jablanici

Gospodarstvo / Flash | 29. 12. 2016. u 08:39 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Projekt unaprjeđenja agroturizma na poljoprivrednim gazištima općine Jablanica, prezentiran je u utorak u organizaciji Udruženja građana za poljoprivrednu proizvodnju 'Poljoprivrednik', pod pokroviteljstvom općine Jablanica.

Selma Selimović, predsjednica spomenutog Udruženja, kazala je u izjavi za Fenu kako općina Jablanica, važi za općine koje imaju mogućnost razvoja turizma i agroturizma u ruralnim područjima.

''U svijetu i Europi sve više dolazi do razvijanja agroturizma, a razlog tome je to što sve veći broj turista želi posjetiti određenu regiju u lokalnoj zajednici, upoznati povijest toga područja, kulturu i kulturnu baštinu, te da osjeti način života ljudi sa toga područja'', kazala je Selimović.

Istaknula je kako su se za pokretanje tog projekta odlučili zbog velike ekspanzije agroturizma u svijetu, te kako bi napravili jednu veliku sponu između poljoprivrede i turizma.

''Cilj nam je uvezivanje poljoprivrede i turizma, te stvaranje poljoprivredno-turističke ponude u ruralnim područjima naše općine '', istaknula je Selimović.

Kopirati
Drag cursor here to close