Obnovljeni hotel

Sitno se broji do otvorenja Bigeste u Ljubuškom

Više od 50 radnika različitih struka iz više privatnih tvrtki iz Ljubuškog i drugih mjesta Hercegovine, izvodi završne radove.
Gospodarstvo / Ulaganja | 07. 05. 2018. u 08:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Velik i važan posao u Ljubuškom je na samome kraju. Riječ je o obnovi i preuređenju hotela Bigeste, čije će svečano otvaranje biti za nekoliko dana. Bit će to velik dobitak za Ljubuški, za njegovu ugostiteljsku ponudu i razvoj turizma koji u posljednje vrijeme bilježi važan napredak, piše Večernji list.

Više od 50 radnika različitih struka iz više privatnih tvrtki iz Ljubuškog i drugih mjesta Hercegovine, izvodi završne radove. Bruje strojevi, sve je u pokretu, posao pažljivo prate i nadgledaju direktor hotela Stjepan Primorac i dipl. inž. građevine Davor Markić, voditelj projekta i radova ispred ljubuške tvrtke Unitrade, koja je hotel kupila.

Da se došlo do samoga kraja svjedoči i to što su dogovorene prve usluge i prvi gosti, a “led će probiti” ljubuški gimnazijalci koji će 22. svibnja u hotelu imati maturalnu zabavu. Za četiri dana – 26. svibnja, bit će i prva svadba, a isti dan u hotelske sobe smjestit će se prva skupina turista iz Hrvatske i Slovenije.

Svadbene svečanosti se dogovaraju za sljedeću godinu, već je potpisano 18 ugovora. Talijanske turističke agencije su se raspitivale za prihvat i smještaj njihovih gostiju na tri dana 1. svibnja, međutim, nije ih se moglo primiti jer radovi nisu završeni.

 Uređuje se i predvorje, recepcija, sobe, terasa gradske kavane i restorana. U poslovne prostore u suterenu i prizemlju dosad se već uselilo pet trgovačkih kuća i jedna uslužna zdravstvena djelatnost.

''Obavljaju se molerski radovi i počinje montiranje opreme, upravo se montiraju šankovi u gradskoj kavani, restoranu i svadbenom salonu koji se otvaraju ovih dana. U glavnoj dvorani, svadbenom salonu, urađeni su podovi, trenutačno se postavljaju rasvjetna tijela i svjetlosni efekti tako da za dio koji se odnosi na ugostiteljstvo, možemo reći da je doista u završnoj fazi, a jedino će sobe biti završene oko 15. svibnja. Dosad je uloženo preko pet milijuna maraka, a financijska konstrukcija predviđa da će se uložiti još milijun i pol do dva milijuna maraka, za sobe i elektro opremu, uređenje prilaza i drugo'',  objašnjava direktor Stjepan Primorac.

Svadbeni salon je višenamjenska dvorana koja se pokretnim pregradama može pretvoriti u četiri zasebna prostora, koji u isto vrijeme mogu pružati različite usluge, a sama svadbena dvorana može primiti ukupno 420 do 430 gostiju.

Hotel će imati tri zvjezdice, s 22 sobe i 40 ležajeva. Terasu će dijeliti gradska kavana i restoran, raspolagat će s 25 stolova, oko 100 stolica i 12 suncobrana. U samom startu bit će zaposleno 35 radnika: 7 kuhara, 2 slastičara, 16 konobara i šankerica, 4 spremačice sobarice, 4 recepcionara i 2 skladištara.

U upravi je samo direktor Primorac, a adminstrativno-knjigovodstveni poslovi će se voditi u Unitradeu. Na svečanosti otvaranja se očekuje oko 300 uzvanika, poslovnih ljudi iz općine Ljubuški i šireg hercegovačkog okruženja, poslovnih partnera, izvođača radova i predstavnika vlasti.

Kopirati
Drag cursor here to close