Ljubuški

Druga faza gradnje hotela Bigeste: U tijeku zanatski radovi, uređenje fasade...

Gospodarstvo / Flash | 10. 05. 2017. u 11:33 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je gotova samo prva faza, završetak grubih radova tj. vanjskih zidova, novi hotel Bigeste u Ljubuškom već sada izgleda dojmljivo i navodi na zaključak da će to biti još jedna od onih građevina po kojoj će Ljubuški biti prepoznatljiv.

Iako je riječ o preuređenju i dogradnji bivšeg hotela, od kojeg je ostao dio u kojem se nalaze sobe i koji će se temeljito obnoviti i urediti, može se s pravom reći da će to po izgledu, načinu gradnje i sadržajima, biti posve novi hotel.

Nakon što su završeni ti prvi radovi, prije nekoliko dana mogli su se vidjeti radnici i vozila građevinske tvrtke Gradnja Vranješ iz Ljubuškog, kako vrše pripreme za onaj dio posla koji će oni izvoditi, a to je postavljanje termičke izolacije i uređenje fasade te unutarnje žbukanje, javlja Vecernji.ba.

''Nastavljaju se zanatski radovi, postavljanje instalacija, otvora, izolacije, žbukanje i ostalo. Nastojali smo uključiti domaće tvrtke i izvođače iz Ljubuškog da rade sve ono za što su osposobljeni, a neke poslove radit će i izvođači iz Mostara. Reakcije građana na ono što je dosad urađeno su pozitivne, poslovni prostori u sklopu hotela postaju atraktivni i već imamo zahtjeva od poslovnih ljudi i o tome ćemo ovih dana odlučivati. Sad ćemo se usmjeriti na uređenje južnog dijela, poslovnih prostora i garaža, koji bi do jeseni trebao biti završen, a postupno će se ići i s ostalim radovima'', kaže Davor Markić, voditelj projekta i radova na hotelu Bigeste ispred ljubuške tvrtke Unitrade, koja je kupila hotel i financira njegovu izgradnju.

Prvotni vremenski plan izvođenja radova pretrpjet će promjene. Bilo je predviđeno da se garaža, poslovni prostori i gradska kavana završe do proljeća, no to neće moći biti ispoštovano i rok za garažu i poslovne prostore je pomaknut do jeseni, a uređenje gradske kavane i ostalog dijela će ići postupno nakon toga.

Na dinamiku radova utječu financijski i poslovni planovi i mogućnosti tvrtke Unitrade, no stanovnici Ljubuškog će imati razumijevanja za to i strpljivo čekati na prvu kavu u hotelskoj gradskoj kavani. 

Kopirati
Drag cursor here to close