Katastrofa

Ribari, inspekcija i policija istražuju: Tko to muti Neretvu?

Do zamućivanja je došlo nekih 700 metara od mosta, s desne obale rijeke Neretve, iz kanala koji vodi iz Jasenice.
Gospodarstvo / Ulaganja | 22. 10. 2019. u 09:58 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''To je bilo strašno, Neretva je skroz zabijelila'', govori za Bljesak.info Jurica Ćorić dopredsjednik Udruge sportskih ribolovaca "Neretva 1933" Mostar, koji su reagirali na poziv ribara o zamućivanju Neretve na području ispod mosta Franje Blaževića u Mostaru.

Naime, kako objašnjava Ćorić, do zamućivanja je došlo nekih 700 metara od mosta, s desne obale rijeke Neretve, iz kanala koji vodi iz Jasenice.

''Ribari to zovu ispod Mare, ispod Avijatičarskog mosta nekih 700 metara s desne obale rijeke Neretva iz kanala koji ide iz Jasenice, odnosno od Mostarskog blata. No, mislim da nemaju oni veze s tim, netko se izgleda prikačio na taj njihov kanal'', govori ribar.

Foto: Facebook / Status grupe Mostarski ribari

Objašnjava kako prema njegovim saznanjima nije došlo do pomora ribe, no da je i on vidio fotografije koje su ranije snimili ribari, koji su prije njih bili na terenu, a na kojima se vidi uginula riba.

''Ribari su već bili na rijeci, mi smo došli na njihov poziv i tad nismo primjetili pomor ribe'', govori dopredsjednik Udruge.

O svemu su upoznali i Županijsku inspekciju kao i policiju koji su odmah izašli na teren, te je kako ističe, sad posao na njima da vide tko je krivac za ovo zamućivanje.

Podsjećamo, ovo je samo jedna u nizu od priča ekoloških katastrofa koje se događaju na rijeci Neretvi. Još u prošlom tjednu smo pisali o izlijevanju kanalizacije upravo na dijelu ispod nekadašnjeg Avijatičarskog mosta. Upozoravali smo i na fekalije koje 'lutaju' Radoboljom u Starom gradu, ali i na nečistoće iz kontejnera koje cure i zagađuju naše rijeke.

Stoga i ne čudi da i ove godine, kao i prethodnih, Neretva, po nalazu Odjela za vode Agencije za vodno područje Jadranskog mora ne zadovoljava uvjete za kupanje.

Kako je krenulo i kako se brinemo za nju, nažalost, uskoro neće zadovoljavati ni uvjete za gledanje.

 

Kopirati
Drag cursor here to close