Dubrovačka ulica

Mostar: Voda ulazi u automobile, stanari strahuju da će poplivati stanovi

Kiša pravi probleme u Mostaru
Gospodarstvo / Ulaganja | 03. 02. 2019. u 10:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stanari Dubrovačke ulice u Mostaru strahuju da će im voda ući u stanove, dok je pojedinima voda već počela ulaziti u automobile.

''Dugi niz godina, nakon svake kiše razina vode dosegne do polovine naših garaža. U prolazu do zgrade stvaraju se lokve i teško je pristupiti zgradi. Jutros je ta razina vode dosegla svoj maksimum te se bojimo da nam ne udje u stanove'', napisala nam je jedna ogorčena čitateljica i stanarka ove ulice, govoreći kako su se stanari već ranije obraćali Vodovodu i Gradskoj upravi no ništa se nije promijenilo.

''Obraćali smo se Vodovodu čiji su djelatnici došli prije mjesec dana i uradili ništa. U gradskoj upravi nam se nitko ne javlja na telefon. Primjetili smo da je povećan broj alergija i bronhitisa kod djece u našoj zgradi. Je li normalno da u 21. stoljeću živimo u lokvi i vlagi, koja našoj djeci ugrožava zdravlje'', upitala je čitateljica.

Snimio čitatelj | Bljesak.info / Poplava u Dubrovačkoj ulici/ Stanari se žale da im je voda pošla ulaziti u parkirane automobile

Inače u protekla 24 sata u Mostaru je palo palo 22 mm kiše, a najavljene oborine situaciju mogu samo pogoršati, jer se prognozira 30 do 50 litara kiše po metru kvadratnom, lokalno i do 80 litara po metru kvadratnom.

No ovo nije jedino naselje u Mostaru koje se bori s čestim poplavama. Začepljeni šahtovi i odvodi stvaraju jezera po ulicama, a u pojedinim dijelovima ''aktiviraju se i potoci''.

Kopirati
Drag cursor here to close