Predaleko glasačko mjesto

Mogla je mostarska policija oboriti rekord...

Lakše bi policija došla do većeg broja napisanih kazni a i punijeg proračuna koji, kako znamo, uvijek traži još.
Gospodarstvo / Ulaganja | 07. 01. 2020. u 11:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Da se potrudila mostarska prometna policija na dan izbora za predsjednika Hrvatske mogla je na mostarskim ulicama oboriti kakav rekord na kaznama za nepropisno parkiranje.

Lakše bi policija došla do većeg broja napisanih kazni a i punijeg proračuna koji, kako znamo, uvijek traži još.

Naime, tijekom 2018. godine na području Grada Mostara izdano je 9.685 prekršajnih naloga za nepropisno parkiranje. Potvrđeno je to lani za Bljesak.info iz Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije (MUP HNŽ). Do te brojke lakše bi mostarska policija u novoj godini došla da je nedjeljno jutro provela kažnjavajući one koji su svoje ljubimce ostavili kako im je na um palo.

Tako se netko od glasača prvi odlučio parkirati na ulici, a onda su ostali krenuli njegovim putem. Parkiralo se na prometnici, na pločnicima, na zelenim površinama dok se zaokruživao broj u ime nekog boljeg i uređenijeg života. A onda su se oni ispunjeni zbog ispunjene građanske dužnosti vratili u domaći kaos.

I dok je dio javnosti negodovao kako nije riječ o nikakvom neredu, pravdajući situaciju time da u nedjeljno jutro grad ionako miruje, dio je negodovao zbog kaosa i nemara na mostarskim ulicama navodeći kako je nikakav argument to da nered može biti dok grad ''spava''.


Mostarske ulice pokazale su kako s jedne strane imamo urođenu naviku za parkiranje u dvorište i lijenost pješačenja kakvu bi u normalnom svijetu ponizno propješačili, a s druge zanemareni stvarni problem tzv. mirujućeg prometa u gradu. A mirujući promet mirno čeka da se nešto makne s mrtve točke kad kultura vozača neće.

Kopirati
Drag cursor here to close