A ima ih više

U Mostaru lani uhvaćeno samo 9,5 tisuća parking-papaka

Više od deset godina je prošlo od kako je Grad Mostar osnovao javno poduzeće ''Mostar parking'', čija primarna djelatnost naplate parkinga nikada nije zaživjela punim kapacitetom, a jedina uspomena na to razdoblje su plavi parking-automati.
AutoMoto / Flash | 28. 05. 2019. u 12:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom 2018. godine na području Grada Mostara izdano je 9.685 prekršajnih naloga za nepropisno parkiranje, potvrđeno je za Bljesak.info iz Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije (MUP HNŽ).

Na području cijele županije tijekom prošle godine izdano je ukupno 13.027 prekršajnih naloga za parkiranje.

Iz MUP-a tvrde kako i pauk radi svoj posao, iako ga nismo često viđali na mostarskim cestama.

''Svako vozilo koje ugrožava sigurnost i normalno odvijanje prometa policijski službenici ga uklanjaju specijalnim vozilom (pauk), ili se vlasniku vozila izda prekršajni nalog'', rekao je za Bljesak.info šef odsjeka za odnose s javnošću MUP- HNŽ-a Ljudevit Marić.

Iako državni zakon koji regulira sigurnost u prometu jasno kaže što se smije, a što ne, kazna od simboličnih 40 KM, očito ne utječe dovoljno na svijest naših vozača, posebice što se kazna, ukoliko se plati  u roku osam dana, prepolavlja.

Inače, više od deset godina je prošlo od kako je Grad Mostar osnovao javno poduzeće ''Mostar parking'', čija primarna djelatnost naplate parkinga nikada nije zaživjela punim kapacitetom, a jedina uspomena na to razdoblje su plavi parking-automati. Ako su preživjeli. Istodobno, blamažu je poduzeće doživjelo jer ga je blokirala inspekcija zbog nelegalne naplate bez fiskalne kase. 

U isto vrijeme,  na problem parkiranja upozorava Facebook stranica ''Mostarski parking papci'' koja svakodnevno objavljuje fotografije nepropisno parkiranih vozila.

U Gradu na Neretvi, građani očito imaju hrabrosti samo ''online'' upirati prstom u problem. Do tada će njihovi sugrađani i gosti parkirati gdje im padne na pamet i od kud im je najbliže skoknuti do mjesta na kojem moraju obaviti nešto. Pješaci se moraju provlačiti pored automobila, roditelji s dječjim kolicima umjesto uživanja u roditeljstvu tražiti površine po kojima mogu nesmetano voziti... 

Očito je da plaćeni i neiskorišteni slogan da je Mostar grad za pješaka nema nikake veze sa stvarnošću, a kazne, koje se ''lijepe'' po policijskom raspoloženju, ne donose nikakve plodove. 

Kopirati
Drag cursor here to close