Zbog Crnaje

Jablanički gospodarstvenici najavili blokadu ceste M-17

Predsjednik Udruge gospodarstvenika Općine Jablanica Jusuf Džafić kazao je za Federalnu televiziju da će promet biti zaustavljen na 15 minuta kako bi na taj način iskazali svoje nezadovoljstvo
Gospodarstvo / Ulaganja | 10. 01. 2021. u 20:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što su Ceste Federacije BiH najavile za ponedjeljak početak pripremnih radova na rekonstrukciji tunela Crnaja, na magistralnoj cesti Sarajevo-Mostar, reagirali su iz Udruženja gospodarstvenika Jablanice te najavili blokadu magistralnog puta M-17.

"Obavještavamo Vas da je na sastanku Upravnog odbora Udruženja privrednika Jablanica održanog 7.1.2021. godine, donesen je zaključak za mirno okupljanje i blokadu prometnice M-17 zbog neispunjavanja naših zahtjeva povodom izvođenja radova na rekonstrukciji tunela Crnaja.

Iz ove udruge su poručili da će u četvrtak u 15 sati blokirati tunel Crnaja na magistralnoj cesti M-17.

Odmah nakon najave pripremnih radova uslijedile su reakcije iz Udruge gospodarstvenika Općine Jablanica.

Predsjednik Udruge gospodarstvenika Općine Jablanica Jusuf Džafić kazao je za Federalnu televiziju da će promet biti zaustavljen na 15 minuta kako bi na taj način iskazali svoje nezadovoljstvo zbog najave JP Ceste FBiH o početku pripremnih radovi na rekonstrukciji ovog tunela.

"Do sada smo uputili brojne upite višim razinama vlasti. Tražili smo alternativno rješenje i pisane garancije da promet neće biti zatvoren preko 15 minuta u jednom pravcu kada dođe do rekonstrukcije tunela. Odgovor još nismo dobili", pojasnio je Džafić.

S tim u vezi uputili smo relevantnim institucijama zahtjev za odobrenje i iskazivanje nezadovoljstava mirnim okupljanjem i blokadom prometnice", piše u priopćenju ovog udruženja koje je poslano redakciji Radio Sarajeva.

Kako se navodi, s obzirom da su u više navrata imali sastanke i obraćanja višim razinama vlasti u FBiH bez konkretnog odgovora na postavljena i tražena pitanja, moraju samo sa žaljenjem konstatirati da se za ova četiri mjeseca koliko je trajala njihova borba se nije ništa promijenilo, da nisu dobili nikakve konkretne garancije da planirani radovi neće proizvesti negativne utjecaje na život i poslovanje građana Jablanice.

"Međutim, slijedom informacija koje imamo, a vezane su za najavljeni početak izvođenja radova na rekonstrukciji tunela Crnaja, Udruženje privrednika Jablanica sa predstavnicima lokalne izvršne i zakonodavne vlasti te sličnih udruženja u okolnim lokalnima zajednicama, je tražilo hitno očitovanje po sljedećim postavljenim pitanjima:

"Insistiramo da se kao prethodno pitanje mora riješiti kvalitetna zaobilaznica i u tom kontekstu predlažemo da Vlada FBiH pristupi realizaciji svoje Odluke kojom se obvezala da će za potrebe priključka Jablanice i svih lokalnih zajednica koje se u Jablanici uključuju na M-17 (Prozor-Rama, Gornji Vakuf-Uskoplje, Bugojno, Donji Vakuf, Tomislavgrad, ...) izgraditi novu brzu cestu koja će zapravo zauvijek riješiti pitanje kvalitetne povezanosti ovih područja sa koridorom 5C i biti sigurna alternativa za potpunu protočnost prometa.

"Vlada FBiH I JP Ceste FBiH moraju dati čvrste, pisane garancije koliko će trajati obustava prometa", naveli su iz Udruženja gospodarstvenika Jablanice.

Kopirati
Drag cursor here to close