Crnaja da crnje ne može

APH: Rekonstrukciju tunela Crnaja treba odgoditi i preispitati takav koncept

Asocijacija poduzetnika Hercegovine (APH) traži da se prolongira početak radova na rekonstrukciji tunela Crnaja na magistralnom putu koji povezuje sjever i jug BiH, na dionici Jablanica-Konjic, navodi se u priopćenju.
Gospodarstvo / Flash | 16. 09. 2020. u 22:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Tunel Crnaja

Asocijacija poduzetnika Hercegovine (APH) traži da se prolongira početak radova na rekonstrukciji tunela Crnaja na magistralnom putu koji povezuje sjever i jug BiH, na dionici Jablanica - Konjic.

Naime, već je u više navrata ukazivano kako se radi o jednom od najprometnijih puteva u zemlji i zastoji u prometu zasigurno bi rezultirali ogromnim štetama za gospodarske subjekte u cijeloj zemlji, navodi se u priopćenju ove poduzetničke udruge.

"Podjednako bi se to odrazilo na poduzetnike s područja Mostara, Jablanice i Konjica, kao i svih drugih mjesta Hercegovine, ali i na trgovce sa šireg područja koji gravitiraju ovom dijelu naše zemlje, na turističke i ugostiteljske firme, te na sve one kompanije čija je djelatnost vezana za promet ljudi i dobara", rečeno je.

Kažu kako je bojazan poduzetnika opravdana i realna, a da je to tako, svi smo se osvjedočili na primjeru obnove tunela Vranduk.

Foto: Bljesak.info / Tunel Crnaja

"Gospodarstvo u cjelini, koje već trpi velike posljedice uzrokovane epidemijom korona virusa, pogodio bi dodatni udarac od kojega bi se još teže oporavljalo", ističu poduzetnici Hercegovine.

"Ovoga bi puta posljedice bile još složenije, jer je gospodarstvo, prema svim službenim pokazateljima, kako Vlade FBiH, tako i neovisnih analitičara, već dosad snažno uzdrmano".

APH podsjeća kako je nedavno Vlada FBiH pristala na rješenje izgradnje novog tunela, umjesto rekonstrukcije postojećeg.

"U smislu ove inicijative koju upućujemo nadležnima, već su reagirala i druga relevantna udruženja, uz argumentirano ukazivanje na svu moguću rizičnost zaustavljanja prometa ispred tunela Crnaja - iz dana u dan - u dužem vremenskom razdoblju, te u periodu kad na toj dionici zimski uvjeti ionako ne pogoduju regularnom odvijanju cestovnog prometa", navodi se u priopćenju Asocijacije poduzetnika Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close