Stari sjaj

Bunica ušminkana prije sezone kupanja

Nekadašnji biser Hercegovine i omiljeno kupalište Mostaraca, polako je počelo vraćati svoj stari sjaj.
Gospodarstvo / Ulaganja | 09. 07. 2018. u 15:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako će sudeći po vremenskoj prognozi, ljeto ove godine ‘zakasniti’, na mostarskom kupalištu Bunica sve je spremno za predstojeću sezonu.

Naime, kao i prethodnih godina nakon što je poznati plavi most odnijela bujica, i ove godine je postavljena betonska brana, koja je ovaj put uduplana betonskim blokovima, nego što su to bile prethodne.

U funkciji su već i caffe barovi, koji upotpunjuju izgled ovog kupališta, ali preostaje nam čekati ‘vrelije’ dane kako bismo zaplivali u hladnoj Buni i Bunici, piše Dnevni list.

Nakon zimskih dana, kada betonske blokove odnesu bujice, svake godine se pred sezonu kupanja uradi rekonstrukcija istih i napravi bazen, u kojem posjetitelji mogu uživati cijelo ljeto.

Nekadašnji biser Hercegovine i omiljeno kupalište Mostaraca, polako je počelo vraćati svoj stari sjaj.

Nakon što je prije dvije godine jednim dijelom saniran bazen, prošle godine je iz gradskog proračuna izdvojen novac za konkretnije uređenje, pa je tako očišćen i saniran put na ulaznom dijelu u Centar, očišćena plaža i produbljeno korito bazena.

Postavljene su i klupice za odmor, zatim improvizirana skakaonica, a na mjestu nekadašnjeg mosta sada su betonski blokovi. Proširila se i ponuda ugostiteljskih bašča s raznovrsnom ponudom za jelo i piće smještenih u dubokoj hladovini.

Kopirati
Drag cursor here to close