Agonija

Zenički rudari danas dobili plaću, uprava podnijela neopozivu ostavku

Rudarima Zavisnog društva Rudnici mrkog uglja Zenica upravo je isplaćena lipanjska plaća, ali su ostali bez Uprave jer su direktor Edin Pašić i njegovi saradnici podnijeli neopozivu ostavku
Gospodarstvo / Tvrtke | 21. 07. 2020. u 12:59 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rudarima Zavisnog društva Rudnici mrkog uglja Zenica upravo je isplaćena lipanjska plaća, ali su ostali bez Uprave jer su direktor Edin Pašić i njegovi saradnici podnijeli neopozivu ostavku - potvrdio je Feni predsjednik Sindikata Nijaz Vardo.

Direktor Pašić, zatim tehnički direktor Fahrudin Kokić i izvršni direktor za financije Dragan Peranović podnijeli su neopozive ostavke.

''Uprava je podnijela ostavku na zahtjev radnika, koji su to zahtijevali na zboru u subotu, kada su se i vratili na posao poslije trodnevne obustave rada. Sindikat nije tražio ostavku Uprave. Rudari su na tom zboru zahtijevali, osim ostavke Uprave, da novo rukovodstvo, a koje bi uskoro trebalo imenovati vladajuće društvo JP Elektroprivreda BiH, pristupi i korekciji Pravilnika o plaćama'', istaknuo je Vardo.

Direktor Edin Pašić također je potvrdio da su podnijeli neopozivu ostavku, ali nije želio dodatno obrazlagati razloge ostavke.

Kopirati
Drag cursor here to close