Kaos

Vlada Federacije ipak nije prihvatila ponudu za Aluminij?!

U izjavi za BHT1 Džindić tvrdi da je vlada dobila korigiranu ponudu, nešto bolju od prethodne, ali da je i nju vratila na doradu.
Gospodarstvo / Tvrtke | 24. 03. 2020. u 13:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni ministar industrije, energetike i rudarstva Nermin Džindić ustvrdio je da do službenog prihvaćanja ponude za Aluminij još nije došlo, objavio je Žurnal.

Naime, u izjavi za BHT1 Džindić tvrdi da je vlada dobila korigiranu ponudu, nešto bolju od prethodne, ali da je i nju vratila na doradu.

''Je li to druga šansa ili nova šansa, vidjet ćemo? Ono što piše u tom prijedlogu ugovora, ima tu puno stvari koje treba dodatno doraditi... Iznos kirije je simboličan i to sada nije ni glavni fokus interesiranja. Fokus je na tome da se novo društvo Aluminij pokrene i da počne s radom, da obnovi proizvodnju i primi određeni broj radnika'', izjavio je Džindić, prenosi Žurnal.

Naime, čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović za afenciju Fena rekao je kako Abraham Grupa definitno iznajmljuje pogone Aluminija, s 200 radnika.

''Definirana je prosječna plaća i niz drugih stvari koje obvezuju obje strane, da se stabilizira ljevaonica u prve dvije godine i da se stvori energetski i svaki drugi okvir za pokretanje procesa proizvodnje u elektrolizi i anodama. Ovo je veliki trenutak da nakon svih silnih problema koje smo imali od sedmog mjeseca prošle godine, počinjemo i drugačije promišljati o pokretanju novog Aluminija, ali isključivo na tržišnim osnovama. To je i osnovna vrijednost ovog sporazuma'', obrazložio je Čović.

Žurnal podsjeća kako je informaciju za agenciju Hina potvrdila i federalna ministarica financija Jelka Miličević, najavljujući održavanje Skupštine Aluminija na kojoj će predstavnik Vlade Federacije BiH, koja ima najveći pojedinačni udjel u Aluminiju od 44 posto ''podržati davanje u najam izraelsko-kineskoj grupaciji''.


''Samo nekoliko sati potom, federalni ministar industrije, energetike i rudarstva Nermin Džindić ustvrdio je da do službenog prihvatanja ponude još nije došlo!?'', objavio je Žurnal.

Kopirati
Drag cursor here to close