Preuzimanje

Čović: Zeleno svjetlo za Aluminij

U međuvremenu, Aluminij je ostao bez direktora jer je Ante Rezić podnio neopozivu ostavku.
Gospodarstvo / Tvrtke | 23. 03. 2020. u 10:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federacija bi danas trebala dati zeleno svjetlo za najam Aluminija investitorima. Potvrdio je to čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović Večernjem listu.

Podsjećamo, odluka o spasu Aluminija bila je na čekanju jer su ponuđači grupecije M.T. Abraham trebali uskladiti neke stvari u svojoj ponudi.

U međuvremenu, Aluminij je ostao bez direktora jer je Ante Rezić podnio neopozivu ostavku.

Podsjetimo, početkom veljače Nadzorni odbor mostarskog "Aluminija" podržao je ponudu izraelsko-kineske grupacije koju predvodi M.T. Abraham Group, prema kojoj bi joj Aluminijevi pogoni bili iznajmljeni, te dodatno zatražio da se u roku od pet godina angažira svih 900 radnika koliko ih je radilo prigodom njegova gašenja.

Predsjednik M.T. Abraham Group Amir Gross Kabiri nedavno je rekao da bi prvo pokrenuo pogon Ljevaonice, a postupno pokušao pokrenuti pogone Anoda i Elektrolize koja je najveći potrošač električne energije.

Mostarski Aluminij je nakon ratnih razaranja uz potporu Hrvatske bio ponovno pokrenut 1997. godine, a prestao je raditi u srpnju pošto je isključen s napajanja električne energije zbog dugova koji su se popeli na 220 milijuna eura. U kompaniji ukupno je bilo zaposleno oko 900 djelatnika i bila je dugo vremena najveći izvoznik iz BiH te najvažnija tvornica u Hercegovini.

Kopirati
Drag cursor here to close