Spremni na prosvjede u Sarajevu

UNS: Cijela Hercegovina spremna dignuti se za Aluminij

Čitava Hercegovina je uz Aluminij i spremeni smo svi ići na prosvjede u Sarajevo i izraziti svoje nazadovoljstvo neradom i nemarom Federalne Vlade
Gospodarstvo / Tvrtke | 15. 10. 2018. u 09:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Unija neovisnih sindikata FBiH upućuje sindikatu NSZ-Aluminij d.d. Mostar apsolutnu potporu u borbi za svoja radnička prava.

''Tražimo od aktualne Vlade FBiH, kao najvećega pojedinačnoga suvlasnika mostarske tvornice, da ozbiljno shvati izuzetno teško stanje u kojemu se Aluminij d.d. Mostar nalazi i da se žurno, odmah danas, pristupi rješavanju onih pitanja na koja entitetska vlast može izravno utjecati. Gašenje postrojenja Aluminija značilo bi potpuno uništenje ovoga poduzeća i imalo bi nesagledive posljedice, kako za radnike i njihove obitelji tako i na mnoge njihove koperante'', navedeno je u priopćenju Unije neovisnih sindikata FBiH, a kojeg potpisuje predsjednik Unije Josip Milić.

''Pitamo se sada kada sve više ljudi odlazi iz zemlje, u vrijeme stagnacije zapošljavanja, želi li vlast poduzeti išta kako bi barem postojeće zadržala ili je uistinu jedini izlaz u bijegu? Sve više slojeva građanstva pokazuje nezadovoljstvo, osjeća se zanemareno, zaboravljeno pa i podcijenjeno zbog aktualnih politika. To je jasan znak kako smo kao društvo doživjeli totalni poraz'', rekli su iz Unije nezavisnih sindikata, poručujući kako se borba radnika nastavlja.

''Borba radnika za svako radno mjesto se nastavlja, a kamoli za jedan takav industrijski gigant kakav je Aluminij. Kolege radnici iz Aluminija, nastavite svoju opravdanu i poštenu borbu i znajte da u njoj niste sami.  Čitava Hercegovina je uz vas i spremeni smo svi ići na prosvjede u Sarajevo i izraziti svoje nazadovoljstvo neradom i nemarom Federalne Vlade'', poručili su iz Unije neovisnih sindikata.

Predsjednik Sindikata Aluminija Romeo Biokšić rekao je kako radnici simboličnom blokadom trafo stanice u Čulama skreću pozornost Vlade FBiH i sveukupne BiH politike da se poduzme nešto po pitanju rješavanja problema.

''Među radnicima vlada opravdani strah. Radnici su u grču i u borbi za svoja radna mjesta i nećemo dozvoliti da se tvornica ugasi. Poduzet ćemo sve mjere koje su u našoj nadležnosti. Ovaj prosvjed je prva stanica, iduća će biti Sarajevo ako se u međuvremenu nešto ne riješi i ako se ne poduzmu neki konkretni koraci u rješavanju našeg problema'', dodao je Biokšić.

Kopirati
Drag cursor here to close