Ako s eništa ne riješi

Sindikat Aluminija: Blokada trafostanice je prvi korak, idemo u Sarajevo!

Sindikat Aluminija najavio je prosvjede ako Vlada uskoro ne reagira
Gospodarstvo / Industrija | 14. 10. 2018. u 12:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Sindikata Aluminija Romeo Biokšić rekao je kako radnici simboličnom blokadom trafo stanice u Čulama skreću pozornost Vlade FBiH i sveukupne BiH politike da se poduzme nešto po pitanju rješavanja problema.

''Među radnicima vlada opravdani strah. Radnici su u grču i u borbi za svoja radna mjesta i nećemo dozvoliti da se tvornica ugasi. Poduzet ćemo sve mjere koje su u našoj nadležnosti. Ovaj prosvjed je prva stanica, iduća će biti Sarajevo ako se u međuvremenu nešto ne riješi i ako se ne poduzmu neki konkretni koraci u rješavanju našeg problema'', dodao je Biokšić.

Kaže da nada ipak postoji.

''Nadamo se da će Vlada FBiH shvatiti ovu ozbiljnost problema i da će poduzeti neke odgovarajuće korake. Ranije smo više puta slali dopise za sastanke premijeru i resornom ministru i tražili smo da ih upoznamo s problemom, da vidmo njihovo stajalište. Međutim do sastanaka nije došlo nikada nismo pozvani i ne znamo zašto izbjegavaju sastanke s nama'', rekao je predsjednik Sindikata danas tijekom blokade trafostanice.

Podsjetimo, generalni direktor "Aluminija" Dražen Pandža rekao je da je Aluminij kupuio još 24 sata.

''Situacija je takva da smo uspjeli vlasititm sredstvima riješiti struju za jedan dan, ondnosno ponedjeljak. Što se tiče struje za utorak i nastavak tjedna još uvijek je zatovrena situacija. Pokušavamo to riještii da se firma sama snađe'', rekao je u izjavi za medije prilikom blokade trafostanice u Čulama generalni direktor "Aluminija" Dražen Pandža.

Kopirati
Drag cursor here to close