Nitko službeno...

Tajnoviti Arapi dolaze u Aluminij?!

Iako se za gašenje proizvodnje treba pripremati i po nekoliko mjeseci, uprava je odaslala pisma nakon što je objavila da će podnijeti ostavku…
Gospodarstvo / Tvrtke | 02. 07. 2019. u 15:34 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici velike multinacionalne kompanije iz Dubaija sastat će se u četvrtak s predstavnicima Vlade FBiH radi razgovora o preuzimanju mostarskog Aluminija, objavio je portal Klix navodeći kako se ime kompanije još drži u tajnosti.

Također, potvrđeno je da je za Aluminij zainteresirana i jedna velika kompanija iz Saudijske Arabije koja je također ''svjetski igrač'' u oblasti energetike. Zanimljivo, Klix uopće nije objavio vijest o pismu direktora o gašenju pogona.

Podsjećamo, iz Aluminija su odaslana pisma u kojima se Vlada Federacije BiH, Vlada Republike Hrvatske te županijska ministarstva i policija obavještavaju da će u petak u ponoć biti ugašena proizvodnja.

Iako se za gašenje proizvodnje treba pripremati i po nekoliko mjeseci, uprava je odaslala pisma nakon što je objavila da će podnijeti ostavku jer nije uspjela iznaći rješenje i nije dobila pomoć od države.

Aluminiju, koji je nagomilavao dugovanja prema opskrbljivačima električne energije i dobavljačima potrebno je pola milijarde KM da stane na noge, poručeno je kako treba naći partnera ili ići u stečaj. Pregovori s potencijalnim partnerima za sada su propali, a poduzeće se priprema za najcrnji scenarij.

Za sada politika šuti, a samo je iz Čapljinske neovisne stranke i Hrvatske republikanske stranke zatraženo žurno zasjedanje Odjela za gospodarstvo GV HNS-a s jednom točkom dnevnog reda: Aluminijski Mostar.

Sjednicu su zatražili najkasnije za 3.7.2019.

''Situacija u kojoj se nalazi trenutno Aluminijski kombinat traži hitno djelovanje, jer nije u pitanju samo to poduzeće, nego i cjelokupno gospodarstvo naših krajeva i ako sada nije trenutak za jasno djelovanje, ne znamo kada bi bio. Moramo pokazati snagu kao jednu poruku ne samo djelatnicima ovog poduzeća i njihovim obiteljima, nego i sveopćoj javnosti kako nećemo dopustiti propast gospodarstva našeg kraja, kako se borimo za budućnost svoga naroda i kako stojimo iza svojih riječi. Naša je to obveza, jer ukoliko budemo šutjeli i nedjelovali u periodu najveće gospodarske krize, koja bi domino efektom mogla imati nesagledive posljedice za budućnost ovoga kraja, postavlja se pitanje misije HNS-a kao institucije'', navodi se u pozivu na kojeg se još nitko nije odazvao.

Kopirati
Drag cursor here to close