Kupnja na čekanju

Radnicima hotela ''Ero'' objašnjeno: Zbog SDA se čeka kupovina hotela

Mira Mandić, predsjednica Sindikata radnika hotela ''Ero'' je rekla da radnici daju SDA rok od sedam dana da se očituju o kupovini zgrade hotela.
Gospodarstvo / Tvrtke | 08. 02. 2018. u 12:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kupnja hotela ''Ero'' od  strane Vlade Hercegovačko-neretvanske županije na čekanju je zbog SDA.

''Istina je da je Vlada u dobroj vjeri ušla u proces kupnje hotela 'Ero', istina je da smo na predzadnjoj sjednici Vlade taj proces  doveli do kraja. Očekivali smo izjašnjavanje Vlade o tome da predsjednik Vlade dobije ovlast da potpiše ugovor o kupnji hotela 'Ero'. Kolege ministri iz SDA su zamolili predsjednika Vlade da se izjašnjavanje odgodi na nekoliko dana dok se o cijeloj proceduri i kupnji hotela 'Ero' izjasni Županijski izvršni odbor SDA. Predsjednik Vlade je poštujući kolege u Vladi dao stanku i mi čekamo da se o konačnom ugovoru o kupnji hotela 'Ero' očituje i oglasi SDA'', rekao je glasnogovornik Vlade Hercegovačko - neretvanske županije (HNŽ) Pero Pavlović.

Pavlović je rekao kako su se predstavnici Vlade HNŽ sastali s predstavnicima radnika hotela 'Ero', te su im objasnili zašto do sada nisu realizirali kupnju zgrade hotela.  

Mira Mandić, predsjednica Sindikata radnika hotela 'Ero' je rekla da radnici daju SDA rok od sedam dana da se očituju o kupovini zgrade hotela.

Radnici hotela su u četvrtak prosvjedovali ispred zgrade Vlade HNŽ-a, te su blokirali prometnicu M-17.

''Federalna Vlada i Zavod MIO imaju program o zbrinjavanju radnika koji može biti realiziran kupnjom zgrade, a sve dotle smo mi na ulici'', rekla je Mandić.

Kako su rekli prometnicu su blokirali kako bi ''otvorili oči Vladi Federacije da im uplati doprinose, onako kao što rade i ostalim tvrtkama''.

Podsjećamo, Vlada HNŽ u lipnju je donijela odluku o kupnji mostarskog hotela 'Ero' površine cca 9.500 metara četvornih. Objekt je na osnovu natječaja ponuđen po cijeni od 1.100 KM po metru četvornom što u konačnici znači da je 'Ero' prodan za iznos od cca. 10,5 milijuna KM. Vlada bi u rekonstrukciju 'Ere' trebala utrošiti blizu 1,4 milijuna maraka i to u četiri rate da bi objekt bio prilagođen potrebama smještaja institucija.

Kopirati
Drag cursor here to close