Gašenje

Radnici Aluminija prozivaju hrvatske ministre: Prosvjed se premješta u grad

Pregovori s Glencoreom su propali zbog cijene električne energije, a navodno postoje neki novi investitori zainteresirani za preuzimanje mostarskog poduzeća kojeg su dugogodišnja dugovanja dovela na rub.
Gospodarstvo / Tvrtke | 09. 07. 2019. u 10:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukoliko se ne riješi nešto uskoro, radnici Aluminija će s prometnice M-17, krenuti s blokadama u gradu Mostaru.

Kako je za Bljesak.info rekao predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenika Aluminija Romeo Biokšić ukoliko im se uskoro ne obrati netko od hrvatskih ministara u Vladi Federacije BiH, krenut će u prosvjede pred zgradom federalnih institucija u Mostaru.

''Pozivam sve hrvatske ministre, svu hrvatsku politiku da dođu ovdje među ljude. Ako se ne pojave, mi idemo pred njihove institucije'', rekao je Biokšić.

Naime, radnici Aluminija blokirali su jutros u mostarskom naselju Ortiješ prometnicu M-17. Priključili su im se i čelni ljudi tvrtke i očekuju da se nešto riješi do 14 sati jer u protivnom tvrtka ide u gašenje.

U ponedjeljak je iz HNS-a poručeno kako oni nisu adresa za pitanja Aluminija i da je sva krivnja na Vladi Federacije BiH. Također, rečeno je kako Odjel za gospodarstvo tog tijela, također nema nadležnosti za Aluminij. Naime, taj odbor, unatoč inicijativama nije zasjedao po ovom pitanju.


Podsjećamo, pregovori s Glencoreom su propali zbog cijene električne energije, a navodno postoje neki novi investitori zainteresirani za preuzimanje mostarskog poduzeća kojeg su dugogodišnja dugovanja dovela na rub.

Zbog prosvjeda, stvorile su se kilometarske kolone na ulazu u Mostar.

Foto: Bljesak.info / 
Kopirati
Drag cursor here to close