Izvanredan press

Policija izuzela dokumentaciju, Gadžić pozvao Vladu u Aluminij

Kako doznajemo Odjel kriminalističke policije MUP-a HNŽ-a izuzeo je dokumentaciju iz Aluminija povodom slučaja iznuđivanja novca za zapošljavanje.
Gospodarstvo / Tvrtke | 22. 06. 2018. u 17:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Pozivam vladu Federacije kao jedinog kompetentnog vlasnika da hitno reagira i da odmah razvlasti Nadzorni odbor i da zaustavi radnje koje sam prezentirao'', rekao je direktor Aluminija d.d. Mostar Mario Gadžić povodom otkrića iznude novca za zapošljavanje u Aluminiju.

Naime, Gadžić je objavio kako je predsjednik Nezavisnoga sindikata zaposlenika Aluminija Romeo Biokšić traži od određenog pojedinca 8500 eura za zaposlenje.

''O svemu sam izvijestio Nadzorni odbor koji je danas (petak, op.a.) održao izvanrednu sjednicu po tom pitanju. Na toj sjednici nisu razmatrali dostavljene dokaze, meni nisu dopustili prisustvovanje sjednici, nego su me na kraju pozvali i rekli mi da ću u ponedjeljak biti smijenjen'', rekao je Gadžić i dodao kako je ovo ''ozbiljno djelo'' za koje je smatrao da se mora reagirati.

Rekao je kako nije uputio nikakve inkriminirajuće stvari ni protiv koga iz Nadzornog odbora i Uprave.

Dodao je kako je imao intenzivne pregovore s Vladom oko reprograma duga prema Elektroprivredi HZHB, jamstava za struju rješavanja strateških problema s potencijalnim investitorima.

''Mnogo pozitivnih stvari je bilo na pomolu da se dogodi ovom društvu'', rekao je i dodao kako su ''43 milijuna KM duga neka poluga koja treba da se inkriminira…''.

Kako doznajemo Odjel kriminalističke policije MUP-a HNŽ-a izuzeo je dokumentaciju iz Aluminija povodom ovog slučaja.

Kopirati
Drag cursor here to close