Radnici čekaju

Ping-pong Ero: Novalić ih vraća Hercegu, Herceg Gradu i Novaliću

''Hotel Ero je, kao gospodarsko društvo, u vlasništvu Grada Mostara. To je gradska firma i iz toga jasno proizlazi obveza…''
Gospodarstvo / Tvrtke | 22. 03. 2018. u 15:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Rješenje problema radnika hotela Ero treba tražiti na relaciji Grad Mostar – Federalna vlada", rekao je predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg uoči sjednice županijske Skupštine u Mostaru.

Istaknuo je kako mu je žao što se dobra namjera vlade kojoj je na čelu da riješi pitanje smještaja svojih institucija na jedno mjesto, time i racionalizira troškove svog rada našla u ovakvoj situaciji.

''Hotel Ero je, kao gospodarsko društvo, u vlasništvu Grada Mostara. To je gradska firma i iz toga jasno proizlazi obveza, međutim, Vlada Federacije BiH se jednim svojim zaključkom još 2013. godine obvezala da će od prodaje Hotela Ero voditi računa o zbrinjavanju radnika'', rekao je Herceg novinarima.

Ovime se ponovno prebacuje loptica za rješenje ovoga problema.  Naime, federalni premijer Fadil Novalić nakon sjednice Vlade Federacije u Mostaru rekao je kako su radnici hotela ''problem Mostara i HNŽ-a''.

''Vlada Federacije BiH nikada ni financijski ni bilo kako drukčije nije rješavala problem nižih razina vlasti pa ne može ni ovaj. Federalna vlada ne može taj problem rješavati niti zakonski niti za to ima predviđena financijska sredstva'', kazao je Novalić.

Predsjednica Sindikata zaposlenika hotela "Ero" Mira Mandić je na to rekla kako je ogorčena Novalićevom izjavom, naglasivši kako je mnogim poduzećima u Bosni osobno premijer odobrio njihove zahtjeve.

Ranije je pak mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić rekao radnicima da će kontaktirati Novalića, kako bi se riješili naši problemi  i kako bi se radnicima uplatili doprinosi.

Radnici su, inače, u utorak isključili struju pojedinim ministarstvima koja se nalaze u zgradi hotela. Ali to nije izazvalo nikakvu reakciju. 

Kopirati
Drag cursor here to close