'Radi istine'

Oglasili se bivši djelatnici Aluminija

''Moramo naglasiti da su na izradi ovoga ugovoru radili i svi članovi NO Aluminija, čak i oni koji su poslije glasali protiv istoga toga ugovora'', navode bivši djelatnici Aluminija
Gospodarstvo / Tvrtke | 22. 02. 2020. u 09:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radi istine, kako u potpisu navode bivši djelatnici mostarskog Aluminija, redakciji poratala Bljesak.info dostavljen je prijedlog ugovora, koji je kako navode djelatnici, u subotu 21. veljače predočen predočen skupštini Aluminija d.o.o. Mostar.

''Moramo naglasiti da su na izradi ovoga ugovoru radili i svi članovi NO Aluminija, čak i oni koji su poslije glasali protiv istoga toga ugovora. Radi istine, moramo naglasiti da je savjet od NO bio taj da investitor registrira kompaniju u BiH kako bi za sve eventualne sporove bio nadležan neki od sudova u BiH'', navode bivši djelatnici.

Ističu kako M.T. Abraham koja je registrirala firmu Aluminij Industrija d.o.o nije tražila nikakve subvencije od Vlade FBiH te da je ono što je Investitor jedino tražio od Vlade FBiH da dadne suglasnost skupštini EP HZHB na ovaj ugovor o najmu, a dokle je Investitor sam rekao riješiti komercijalne banke koje su upisane kao vjerovnici.

''Radi istine, Zahtjev prema Vijeća Ministara BiH je bio samo da one carinske pogodnosti koje je imao Aluminij d.d. Mostar ostanu na snazi i za Aluminij Industrija d.o.o Mostar. Naglašavamo da se od Vlade FBiH nije tražilo ništa da poduzme po pitanjima nadležnima na razini Vijeća Ministara BiH. Radi istine, najveća neistina je to, da radnici nisu bili zaštićeni ovim ponuđenim ugovorom'', navode u svom pismu.

Govore kako se investitor se obavezao zaposliti isključivo bivše radnike Aluminija d.d. Mostar sa točnim brojem radnika po svakom mjesecu i godini, te im garantira minimalnu prosječnu plaću.

''Radi istine, svi članovi NO Aluminija d.d. Mostar tražili su da se prvo samo ide sa pogonom ljevaonice u najam pa u narednim fazama sa ostalim pogonima Anode i Elektroliza. Kao što se vidi iz ugovora za pogon ljevaonice plaćalo bi se 30.000 KM, a za ostale pogone dodatnih 45.000 KM sto bi ukupno bilo 75.000 KM mjesečno.

Sve ovo i još mnogo toga se može naći u prijedlogu ugovora koji vam šaljemo u prilogu. Radi istine, na koncu danas predstavnici malih dioničara Aluminija d.o.o. Mostar imali su punomoć samo oko 5% dioničara tako da teza da je 80% dioničara protiv ovoga ugovora izgubila smisla'', zaključili su u pismu, kako ističu, 'prepušteni ulici i dragome Bogu, bivši djelatnici Aluminija d.d. Mostar'.

 

Kopirati
Drag cursor here to close