Nova linija

Na mostarski aerodrom stigli prvi putnici iz Ammana

Zrakoplovna charter linija Amman (Jordan) – Mostar započela je s prometovanjem u ponedjeljak 18. lipnja te će prometovati do sredine listopada, svakog ponedjeljka.
Gospodarstvo / Tvrtke | 18. 06. 2018. u 10:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 ''Zračna luka Mostar je promijenila svoj status za 180 stupnjeva te bih pozvao da se što više koriste naše usluge kako bi i ova, i druge linije bile što uspješnije'', rekao je direktor Zračne luke Mostar Marin Raspudić na konferencije za novinare održane povodom uvođenje nove linije Fly Jordan.

Direktor Zračne luke Mostar Marin Raspudić kazao je kako je bilo dosta problema da bi se došlo do realizacije zračne linije između Ammana i Mostara, najviše iz sigurnosnih razloga, ali da su na kraju uvjeti ispunjeni te je Mostar povezan s još jednom destinacijom.

Direktor G-toura Međugorje Davor Ljubić kazao je kako je taj turistički operater Jordancima ponudio sedmodnevni aranžman, koji uključuje boravak od 4 dana u Sarajevu te 3 dana u Mostaru, kao i posjet najzanimljivijim odredištima u ta dva grada.

Ljubić je dodao kako u Jordanu živi oko 2000 žena iz BiH koje tamo imaju svoje obitelji, tako da oko 15.000 stanovnika te azijske zemlje gravitira prema Bosni i Hercegovini.

Cijena povratne karte na liniji Amman – Mostar je između 345 eura i 450 eura, a karte se mogu kupiti u mostarskoj Zračnoj luci.

''Sretan sam što sam došao u Mostar i Bosnu i Hercegovinu. Ovo  nam je prvi put da posjećujemo vašu državu te uz Mostar, planiramo posjetiti i Kravice i Sarajevo'', rekao je to jedan od putnika te dodao kako je let, u trajanju od tri sata, bio i više nego ugodan.

Bljesak.info / Konferencija za medije povodom nove linije

Direktor mostarske Zračne luke, na održanoj konferenciji, izrazio je zadovoljstvo i popunjenošću letova za Stuttgart i Dusseldorf te najavio novi, veći tip zrakoplova od strane kompanije Eurowings.

''Imamo maksimalnu popunjenost letova za Stuttgart i Duseldorf. Jako smo zadovoljni te će i Eurowings promijenit tip zrakoplova, odnosno ići će s većim tipom zrakoplova. Nismo sigurni hoće li to biti u zimskom razdoblju ali u ljetnoj sezoni to je sigurno'', istaknuo je Raspudić .

Punjenjem za Croatia airlines, kako ističe direktor Zračne luke Mostar, nisu zadovoljni, te iako misle da su cijene karata povoljne, kao razlog tomu ističu ''mentalni sklop naših ljudi koji više naginju putovanjima automobilom''.

''Mi smo potpisali ugovor s Gradom Mostarom i Županijom HNŽ kojima dajemo 75 posto popusta, što je nešto što opterećuje Zračnu luku Mostar. Kad nekom date taj popust očekujete da onaj tko je potpisao taj ugovor ispuni svoje obveze te se nadamo se da će nas Grad i Županija shvatiti jer bez toga će biti jako teško'', rekao je Raspudić i istaknuo kako svi djelatnici mostarske zračne luke daju svoj doprinos za razvoj.

Kopirati
Drag cursor here to close