Cartier

Na sarajevskom aerodormu oduzet novac i nakit

Vijesti / Crna Kronika | 06. 02. 2016. u 12:42 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Uprave za neizravno oporezivanje na Aerodromu Sarajevo privremeno su oduzeli sukopcjeni nakit i novac u vrijednosti od 24.700 eura, koje je sa sobom nosio državljanin Republike Turske B.O. (1979), kojeg su jučer poslijepodne uhitili pripadnici Granične policije BiH po Interpolovoj potjernici za ubojstvo u Nizozemskoj.

Spomenuta osoba došla je u BiH jučer tijekom dana letom iz Dubajia, a nakon uhićenja od strane Granične policije BiH, službenici Uprave za neizravno oporezivanje pronašli su nakit Cartier koji nije bio prijavljen, a čija se vrijednost procjenjuje na oko 8.000 eura. Pored nakita, kod državljana Republike Turske pronađen je i novac u vrijednosti od 24.700 eura. Nakit je privremeno zadržan, a protiv državljanina Republike Turske bit će podnesena odgovarajuća prijava za utvrđivanje odgovornosti, dok je za neprijavljivanje novca, po nalogu dežurnog suca nadležnog suda, izdat prekršajni nalog za devizni prekršaj u iznosu od 1.500 KM.

O unosu novca obavještena je i Agencija za istrage i zaštitu BiH, kako je to propisano Zakonom o sprečavanju pranja novca i financiranja terorističkih aktivnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close