Od kad do kad

Kontrole u mostarskoj bolnici: Provjerava se radno vrijeme liječnika

Tako je imenovano Povjerenstvo, kako doznaje Bljesak.info, proteklih dana u kontroli osoblja Sveučilišne Kliničke bolnice Mostar s naglaskom na 'reguliranje početka i završetka radnog vremena'.
Gospodarstvo / Tvrtke | 19. 02. 2020. u 09:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanske županije imenovalo je Povjerenstvo za izvanredne provjere pridržavanja radnog vremena u zdravstvenim ustanovama koje imaju status ugovorne zdravstvene ustanove.

Tako je imenovano Povjerenstvo, kako doznaje Bljesak.info, proteklih dana u kontroli osoblja Sveučilišne Kliničke bolnice Mostar s naglaskom na 'reguliranje početka i završetka radnog vremena'.

''Izvješćujemo Vas da su rukovoditelji organizacijskih jedinica, prilikom provjere radnog vremena od strane imenovanog povjerenstva, dužni staviti na uvid dokumentaciju koju zatraži povjerenstvo, a odnosi se na evidenciju o radnom vremenu'', navedeno je u internom dopisu koji se odnosi na Klinike, Službe, Zavode i Odjele Sveučilišne Kliničke bolnice u Mostaru.

Foto: Bljesak.info / Provjerava se radno vrijeme liječnika

Naime, u Pravilniku o radnom vremenu u zdravstvenim ustanovama koje imaju status ugovorne zdravstvene ustanove, između ostalog definiran je početak i završetak radnog vremena u domovima zdravlja i ugovornim ljekarnama, kao i u drugim ugovornim zdravstvenim ustanovama.

''Radno vrijeme radnim danom počinje u 7,30 sati, a završava u 15,30 sati. Izuzetno, početak i završetak radnog vremena može se i drugačije odrediti sukladno potrebama stanovništva, oblicima pružanja zdravstvene zaštite, broju zdravstvenih timova i organizacijskim mogućnostima ustanove'', navedeno je u Članku 6. ovog Pravilnika.

U rasporedu radnog vremenu, između ostalog, istaknuto je kako Ugovorne zdravstvene ustanove utvrđuju Pravilnikom o radnom vremenu pružanje zdravstvene zaštite i to:

''a) u hitnoj medicinskoj pomoći neprekidno od 0 do 24 sata sedam dana u tjednu;
b) u primarnoj zdravstvenoj djelatnosti organiziranjem rada u jednoj ili dvije smjene, dvokratnim radnim vremenom, prilagođavanjem radnog vremena, te stalnom pripravnošću i dežurstvom prema potrebama stanovništva;
c) u ambulantama s malim brojem gravitirajućih pacijenata organiziranjem dužine radnog vremena u skladu sa razmjernim brojem registriranih pacijenata u odnosu na utvrđene normative za jedan zdravstveni tim,
d) u specijalističko-konzultativnoj zdravstvenoj djelatnosti organiziranjem rada u jednoj ili dvije smjene…''

Koliko se liječnici pridržavaju navedenih satnica i kakvi će biti zaključci imenovanog Povjerenstva ostaje za vidjeti.

Video: Obitelj Grabo - Dar za život
Kopirati
Drag cursor here to close