Pomoć gospodarstvenicima

Grad Mostar oslobađa od plaćanja najma i komunalne naknade

Korisnici socijalnih stanova koji su oslobođeni plaćanja zakupnine, tvrde, dužni su izmirivati račune komunalnih usluga.
Gospodarstvo / Tvrtke | 15. 04. 2020. u 13:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Mostar oslobodio je na dva mjeseca plaćanja zakupnine i komunalne naknade određene kategorije gospodarskih subjekata, kao mjeru olakšavanja poslovanja zbog pandemije koronavirusom, priopćeno je u srijedu iz Grada Mostara.

Obaveze plaćanja zakupnine oslobađaju se zakupci koji imaju zaključene ugovore o zakupu poslovnih prostorija, zgrada i kioska sa Gradom Mostarom kojim su obavezni  su plaćati zakupninu, potom korisnici socijalnih stanova koji su u vlasništvu Grada Mostara shodno članku 3. Odluke o visini naknade najma stambenih jedinica u objektima Grada Mostara stavljenih u funkciju u okviru programa “ Socijalno stanovanje u BiH“ od 06.04. 2012 godine.

Oslobađanje obaveze plaćanja komunalne naknade obavezanici iz članka 4. Odluke o komunalnoj naknadi („Službeni glasnik Grada Mostara“, broj 1/12).

Oslobađanje od plaćanja zakupnine i komunalne naknade, navode, odnosi se za razdoblje od 1.4.2020. do 31.05.2020.godine, uz mogućnost produženja koje zavisi od epidemiološke situacije na području Grada Mostara.

Ipak, od oslobađanja od plaćanja zakupnine i komunalne naknade se ne odnosi na: državna, federalna i županijska ministarstva, agencije, javna poduzeća, ustanove, ljekarne, osiguravajuća društva i banke, gospodarske subjekte koji su registrirani za promet hrane, voća, povrća i pekarskih proizvoda.

Potom na gospodarske subjekte na koje se ne odnosi Odluka o proglašenju stanja nesreće uzrokovane pojavom korona virusa (COVID-19) na području Grada Mostara, kioske, benzinske crpke i zakupce zemljišta.

Korisnici socijalnih stanova koji su oslobođeni plaćanja zakupnine, tvrde, dužni su izmirivati račune komunalnih usluga.

Za realizaciju ove Odluke zaduženi su nadležni odjeli Gradske Uprave Grada Mostara, a Odluka, koju potpisuje gradonačelnik Ljubo Bešlić i načelnik Odjela za financije i nekretnine, Amer Zubčević, stupa na snagu sljedećeg dana od dana donošenja i objavit će se u „Službenom glasniku Grada Mostara“.

Kopirati
Drag cursor here to close