Konkretno

Vlada u Zenici iznijela plan za gospodarstvo

Gospodarskim subjektima kojima je zabranjen rad na osnovu naredbi Federalnog stožera civilne zaštite, a koji nisu otpuštali radnike, Ministarstvo za gospodarstvo će subvencionirati 50 posto neto plaće za ožujak te cjelokupan iznos minimalne plaće za
Gospodarstvo / Flash | 14. 04. 2020. u 18:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / 

Vlada Zeničko-dobojske županikje usvojila je izmjene programa utroška sredstva Ministarstva za gospodarstvo, čime su stvoreni uvjeti za realizaciju prve interventne mjere na suzbijanju posljedica pandemije koronavirusa u gospodarstvu.

Gospodarskim subjektima kojima je zabranjen rad na osnovu naredbi Federalnog stožera civilne zaštite, a koji nisu otpuštali radnike, Ministarstvo za gospodarstvo će subvencionirati 50 posto neto plaće za ožujak te cjelokupan iznos minimalne plaće za travanj.

Prema riječima ministra za privredu Zlatka Jelića, javni poziv za subvencioniranje dijela plaće za ožujak bit će raspisan najkasnije do četvrtka, a bit će otvoren 15 dana, javlja Faktor.  

''Pozivam gospodarske subjekte koji su dobili zabranu rada da se prijave i ostvare pravo na subvenciju. Pošto očekujemo veliki broj zahtjeva, Vladi ćemo na tjednoj razini dostavljati odluke o odobravanju subvencija kako bi što prije realizirali isplatu sredstava'' - rekao je Jelić, nakon 13. izvanredne sjednice Vlade ZDŽ, dodajući kako će javni poziv za dodjelu subvencije za travanj biti objavljen početkom svibnja.

Premijer ZDŽ Mirza Ganić je rekao da će procedure odobravanja sredstva biti maksimalno pojednostavljene, kako bi se gospodarstvenicima omogućilo da što lakše dođu do pomoći.

Kopirati
Drag cursor here to close