Turistički

Neum se predstavio i u Beogradu

On je istaknuo kako su ovakvi susreti prilika za umrežavanje institucija i ljudi, što će dalje unaprijediti poslovne i prijateljske odnose dviju država i njihovih gradova.
Gospodarstvo / Turizam | 28. 05. 2021. u 14:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon Novog Sada, Udruga hotelijera Općine Neum, u suradnji sa Turističkom organizacijom Beograda, Turističkom zajednicom HNŽ-a i Općinom Neum, predstavila je turističku ponudu Neuma 26. svibnja u Kalemegdanskoj tvrđavi u Beogradu.

Predstavljanje

Nastavak je ovo projekta kojim se kroz brojne video materijale koji su stavljeni na raspolaganje medijima, predstavlja turistička ponuda Neuma i sve ljepote koje nudi ovaj hercegovački biser na Jadranu.

Kroz ovu prezentaciju nastojalo se, osim onog poznatog o Neumu, predstaviti znamenitosti, kulturno- povijesnu baštinu, zaleđe Neuma i mogućnosti aktivnog turizma na području općine kao i smještajne kapacitete koje Neum nudi.

Uz predstavnike neumskih hotela, općinske vlasti Neuma i direktore turističkih zajednica, ovom predstavljanju turističke ponude Neuma u Beogradu je nazočio član Gradskog vijeća Beograda prof. dr. Fadilj Eminović.

On je istaknuo kako su ovakvi susreti prilika za umrežavanje institucija i ljudi, što će dalje unaprijediti poslovne i prijateljske odnose dviju država i njihovih gradova.

Eminović je dodao kako je kroz razgovor s načelnikom Općine Neum uvidio da dijele viziju umrežavanja ovih gradova i jačanja suradnje na svim nivoima, a posebno u povezivanju turističkih ponuda ovih dvaju gradova.

Prijemu kod gradonačelnika Zorana Radojčića nazočili su načelnik Općine Neum Dragan Jurković, predsjednica O.V. Daniela Matić, predsjednik Udruge hotelijera „Neum“ Branimir Butigan i član Gradskog vijeća Beograda prof. dr. Fadilj Eminović.

Foto: PR / Neum se predstavio i u Beogradu

Spremni za sezonu

Razgovaralo se o suradnji Beograda i Neuma, jačanju suradnje na svim nivoima, a osobito o turističkim ponudama ovih dvaju gradova.

Gradonačelnik Radojčić je istaknuo važnost ovakvog kulturnog, turističkog i ekonomskog povezivanja i u periodu pandemije, na zadovoljstvo obje zemlje i njihovog stanovništva.

Načelnik Općine Neum se zahvalio gradonačelniku Radojčiću na prijemu, na pomoći u realizaciji jednog ovakvog predstavljanja turističke ponude Neuma u samom kulturnom centru Beograda.

Načelnik Jurković je istaknuo kako je Neum spreman za otvaranje i umrežavanje s drugim općinama, gradovima i državama.

Smještajni kapaciteti se iz godine u godinu dižu na veću razinu. Iz tih razloga je i organiziran ovaj posjet, kako bi se ostvarila suradnja sa susjedima iz Republike Srbije čiji su turisti prošlog ljeta činili čak 25% od ukupnog broja turista koji su posjetili Neum.

Sve ove činjenice su odličan temelj za dobru daljnju suradnju na svim relevantnim razinama.

Foto: PR / Neum se predstavio i u Beogradu
Kopirati
Drag cursor here to close