Štrajk

Vlada i liječnici: Čemu pregovarati?!

Pregovori Sindikata i Vlade traju od veljače. Bezuspješno. Nakon što su liječnici počeli štrajk, ministrica ih poziva da i dalje nastave pregovarati.
Gospodarstvo / Posao | 03. 09. 2019. u 14:17 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: RadioSarajevo / Štrajk liječnika u Katonu Sarajevo

Ministrica pravde i uprave Kantona Sarajevo Lejla Brčić kazala je za Fenu da Vlada KS poziva predstavnike Sindikata radnika u zdravstvu KS na pregovore kako bi iznašli zajedničke stavove i prekinuli štrajk.

Više od 3.000 radnika u zdravstvu koji su članovi Sindikata radnika u zdravstvu KS jučer su stupili u generalni štrajk nakon neuspjelih pregovora s Vladom KS koji traju od veljače zbog nepotpisivanja kolektivnog ugovora s boljim uvjetima.

Ministrica Brčić je istaknula da Vlada KS nije protiv povećanja plaća, ali da je nužno ispunjavanje određene pretpostavke za to.

''Kada se zahtjevi Sindikata predstave u financijski, a to je 31 milijun KM, bilo bi neozbiljno povećati plaće, a izlagati poslodavce i proračun KS potencijalnim tužbama, koje bi u konačnici bile naplaćene'', pojasnila je.  

Govoreći o najavama članova Sindikata da će u naprednim danima izaći pred zdravstvene institucije kako bi izrazili nezadovoljstvo, ministrica Brčić je kazala da Vlada KS podržava svako legitimno pravo građana da se bore za svoja prava, ali je naglasila da se zdravlje i život pacijenata ni u jednom trenutku ne smiju biti ugroženi.  

Kopirati
Drag cursor here to close