Uz stalni trend rasta

Turska rekorder u Europi po broju novih radnih mjesta

Na kraju 2016. godine broj zaposlenih u Turskoj popeo se na 27,2 milijuna.
Gospodarstvo / Posao | 18. 10. 2017. u 10:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Turska je u posljednjih pet godina ostvarila dva milijuna i 384 tisuće novih radnih mjesta, što je čini prvom zemljom u Europi kada je riječ o rastu broja zaposlenih u ovom razdoblju.

Prema podacima koje je Anadolija prikupila iz Turskog državnog zavoda za statistiku (TUIK) i Eurostata, broj zaposlenih u Turskoj 2012. godine iznosio je 24,8 milijuna, a trend zapošljavanja u Turskoj u sljedećih pet godina je konstantno rastao.

Na kraju 2016. godine broj zaposlenih u ovoj zemlji popeo se na 27,2 milijuna, što je 2,4 milijuna više u odnosu na razdoblje od prije pet godina.

Turska je tako iza sebe ostavila zemlje Europske unije, a ako se izuzmu Njemačka, Velika Britanija, Poljska i Španjolska, broj novih radnih mjesta u ovoj zemlji bio je veći nego ukupno u sve ostale 24 države Unije.

Najveći broj zaposlenih, nakon Turske je imala Velika Britanija, a u posljednjih pet godina u ovoj zemlji posao je dobilo 2,3 milijuna stanovnika.

Statistike pokazuju da je trend zapošljavanju u padu u zemljama poput Rumunjske, Grčke, Finske i Južnog Cipra.

Broj novih radnih mjesta u Turskoj zabilježen je i u ovoj godini, a do kraja srpnja posao je dobio još 1,1 milijun stanovnika, što pokazuje da je od 2012. na ovamo u Turskoj zaposleno blizu četiri milijuna ljudi.

Kopirati
Drag cursor here to close