Turska odlučna

Bozdag: Turska se ne namjerava povući iz procesa priključenja EU

Bozdag je rekao da je Turska odlučna nastaviti proces integracija u EU, bez obzira na negativne trendove
Vijesti / Svijet | 15. 10. 2017. u 17:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik premijera i glasnogovornik Vlade Republike Turske Bekir Bozdag izjavio je da službena Ankara nema namjeru povlačiti se iz procesa priključenja Europskoj uniji, javlja Anadolija.

"Turska je odlučna da nastavi proces integracije u EU, bez obzira na sve negativne trendove", poručio je Bozdag u obraćanju na polaganju kamena temeljca za ponovnu izgradnju Sultan Ejubove džamije u Strasbourgu koja je jedna od najvećih džamija u Europi.

Organizacija Zajednica muslimana ''Milli Gorus'' (IGMG) nanovo će izgraditi Sultan Ejubovu džamiju u Strasbourgu koja će tako dobiti prostor za obrazovne aktivnosti i druge sadržaje.

Ističući kako će to biti jedan od simbola Strasbourga, Bozdag je kazao da će kompleks džamije biti od koristi svim ljudima u tom francuskom gradu, a ne samo lokalnoj muslimanskoj zajednici.

On je u obraćanju prisutnima istaknuo da je Turska zemlja koja se od 1960. godine odlučno bori da postane ravnopravna članica Europske unije te je dodao da je Turska uvjerena u obostranu korist tog procesa i neće odustati od te nakane bez obzira na to što druga strana stalno mijenja raspoloženje i pravila igre.

I ovom prilikom je Bozdag optužio Europsku uniju da prema Turskoj vodi dvoličnu politiku.

Bozdag je poručio da se svijet mora zajednički boriti protiv izvora mržnje i osvetoljubivosti, a da je primjer izgradnje islamskog centra i podrška predstavnika drugih vjerskih zajednica dobar primjer te borbe.

"Ljudi koji siju rasizam mržnju prema islamu su bolesni ljudi. To je nešto poput epidemije koja prijeti i europskim vrijednostima i protiv toga se moramo svi zajedno boriti", zaključio je Bozdag.

Kopirati
Drag cursor here to close