Sezonci

Njemačka smanjuje ograničenja za dolazak novih radnika

Prošle godine u njemačkom poljoprivrednom sektoru zaposleno je gotovo 300 tisuća sezonskih radnika, uglavnom iz Rumunjske i Poljske.
Gospodarstvo / Posao | 10. 06. 2020. u 16:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačka će od sljedećeg tjedna ublažiti ograničenja ulaska sezonskih radnika u zemlju, uvedena kako bi suzbila širenje koronavirusa, rekao je u srijedu vladin izvor.

Kabinet kancelarke Angele Merkel odobrio je prijedlog ministrice poljoprivrede Julije Kloeckner kojim se od 16. lipnja omogućuje ulazak sezonskih radnika iz država EU-a i Schengena u Njemačku bez ograničenja, piše Hina.

Njemačka je ranije odredila da u zemlju zbog pandemije može ući najviše 80 tisuća sezonskih radnika, no ušlo ih je manje od polovine te kvote.

Kako broj novih slučajeva koronavirusa opada, a Njemačka i dalje ublažava ograničenja, poljoprivrednici se žele osigurati da budu spremni za žetvu.

Prošle godine u njemačkom poljoprivrednom sektoru zaposleno je gotovo 300 tisuća sezonskih radnika, uglavnom iz Rumunjske i Poljske.

Vlada će od poslodavaca zahtijevati primjenu higijenskih standarda te će se uspostaviti stalni timovi radi smanjenja rizika od širenja virusa. U slučaju da se jedan radnik razboli, cijeli tim mora u izolaciju.

Nova pravila će se primjenjivati do 31. prosinca, piše Reuters.

Kopirati
Drag cursor here to close