Plaća

Generalni štrajk liječnika u Rami

Razlog štrajka je kršenje Kolektivnog ugovora, odnosno isplata plaća za 9. mjesec po obračunu koji je bio na snazi prije sadašnjeg, važećeg Kolektivnog ugovora.
Gospodarstvo / Posao | 21. 10. 2019. u 10:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Doktori medicine i stomatologije u DZ Rama stupili su u ponedjeljak u generalni štrajk, objavio je Strukovni sindikat doktora medicine i stomatologije HNŽ-a.

Kako se navodi, razlog štrajka je kršenje Kolektivnog ugovora, odnosno isplata plaća za 9. mjesec po obračunu koji je bio na snazi prije sadašnjeg, važećeg Kolektivnog ugovora.

''Već ranije je Kolektivni ugovor prekršen pri isplati plaće za 5. mjesec 2019.godine, međutim zbog obećanja da će dobiti naknadno isplatu razlike plaće za taj mjesec doktori tada nisu stupili u štrajk. Umjesto isplate razlike plaće za taj 5. mjesec, Kolektivni ugovor je sada opet prekršen, mi obećanjima više ne vjerujemo i odlučili smo pokrenuti generalni štrajk.  Zbrinjavat će se samo hitna stanja, koja ugrožavaju pacijenta, a sve ostalo će čekati ispunjenje našeg jedinog zahtjeva-poštivanje Kolektivnog ugovora. Doktori u Rami rade isti opis poslova kao kolege u drugim Domovima zdravlja i zato očekuju da budu jednako i plaćeni'', navodi se u priopćenju. 

Kopirati
Drag cursor here to close