Traži se i razumijevanje

Kvesić: Plaće za kolovoz će biti isplaćene sukladno novom kolektivnom ugovoru

Kvesić je dodao kako očekuje da će se u budućnost sva pitanja rješavati dogovorom, te kako će se izbjegavati odluke o štrajku koje unose dodatni nemir između djelatnika bolnice, ali i pacijente.
Gospodarstvo / Posao | 04. 09. 2019. u 11:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Očekujem da će ovoga tjedna biti isplaćene plaće djelatnicima SKB Mostar i one će biti uvećane sukladno kolektivnom ugovoru. Mislim da nema razloga za najavljeni štrajk i vjerujem kako će i čelnici sindikata to shvatiti nakon što dobiju plaću za kolovoz", rekao je ravnatelj ravnatelj mostarske bolnice Ante Kvesić za Ero.tel.

Dodao je kako očekuje da će se u budućnost sva pitanja rješavati dogovorom, te kako će se izbjegavati odluke o štrajku koje unose dodatni nemir između djelatnika bolnice, ali i pacijente.

"Takvi postupci nikome ne idu u prilog. Poduzima se sve kako bi se potpisani ugovori ispoštovali i kako bi naši djelatnici imali što bolje uvjete za rad. Nadamo se kako ćemo i u budućnosti nailazit na razumijevanje naših osnivača, a to isto očekujemo i od sindikata. Također, vjerujem kako će osnivači i u budućnosti pokazati dovoljno razumijevanja za potrebe ove bolnice, te kako neće biti upitno ispunjenje uvjeta kolektivnog ugovora koji je na snazi", zaključio je Kvesić u izjavi za Ero.tel.

Liječnici poručili: 'Ako se ne ispuni dogovoreno, odlazimo'

''Ako se ne ispuni dogovoreno ne vidimo razloga za ostanak, liječnici će sigurno napustiti ove prostore. Otići ćemo negdje gdje će se dogovori poštovati i gdje će liječnici biti uvaženi'', rekla je to Marina Berberović ispred Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije HNŽ koji su danas održali polusatni štrajk upozorenja, ispred Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

Podsjetimo, strukovni sindikat doktora medicine i stomatologije u HNŽ-u za 30. kolovoza najavio je štrajk upozorenja, a za 10. rujna generalni štrajk, jer liječnici 1. 7. nisu dobili povećanje plaća kako je predviđeno kolektivnim ugovorom koji je potpisan prošle godine.

Kolektivnim ugovorom o pravima i obvezama poslodavaca i radnika u oblasti zdravstva na području HNŽ-a, koji je potpisan u srpnju prošle godine, predviđeno je povećanje plaće doktora medicine i stomatologije u tri etape.

Od 1. 7. 2019. godine trebala je krenuti druga faza povećanja koeficijenta za obračun plaća no do toga nije došlo jer zdravstvene ustanove nisu imale dovoljno sredstava za isplatu uvećanih plaća.

Kopirati
Drag cursor here to close