Kordić ostaje?

Drugi natječaj u 3 mjeseca: Dom zdravlja Mostar traži ravnatelja

Potrebno je radno iskustvo od najmanje pet godina u struci, posjedovati znanje iz zdravstvenog menadžmenta...
Gospodarstvo / Posao | 11. 09. 2020. u 12:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dom zdravlja Mostar u tri mjeseca raspisao je dva natječaja za izbor i imenovanje direktora te ustanove.

Naime, Dom zdravlja je 5. lipnja objavio natječaj za novog ravnatelja, da bi bez, objave poništenja natječaja na internetskim stranicama, objavili novi natječaj 10. rujna.

Prema neslužbenim informacijama, trenutni ravnatelj dr. Mario Kordić bio je u planovima HDZ-a BiH za gradonačelnika Mostara. Nakon što je navodno odbio ponudu za Gradsko vijeće, Kordić bi se ponovno trebao vratiti na mjesto ravnatelja Doma zdravlja, zbog čega je, čini se, pokrenut novi natječaj u rujnu.

Za poziciju ravnatelja mostarskog Doma zdravlja, kako stoji u natječaju, potreban je završen medicinski ili stomatološki fakultet, odnosno farmaceutski-biokemijski fakultet i jednu od specijalizacija iz okvira djelatnosti Doma zdravlja ili završen medicinski fakultet sa specijalizacijom iz socijalne medicine, organizacije i ekonomike zdravstva.

Ukoliko se u domu zdravlja pruža specijalističko-konzultativna zdravstvena zaštita, navodi se u natječaju, ravnatelj može biti i osoba sa specijalizacijom iz oblasti specijalističko-konzultativne zdravstvene zaštite koja se pruža u domu zdravlja.

Uz sve to, potrebno je radno iskustvo od najmanje pet godina u struci, posjedovati znanje iz zdravstvenog menadžmenta, dostaviti Program rada i razvoja Doma zdravlja Mostar za mandatno razdoblje te da nije kazneno kažnjavan.

Mandat ravnatelja traje četiri godine, a po isteku mandata ista osoba može, na osnovu javnog natječaja, ponovno biti imenovana za ravnatelja Doma zdravlja Mostar, ali najviše za još jedno mandatno razdoblje. Kordiću bi ovo trebao biti drugi mandat.

Kopirati
Drag cursor here to close