Pregovori sa sindikatima

AUDIO | Ministar Opsenica o zahtjevima liječnika: Sindikat je izgubio živce

Opsenica je rekao kako je odlučeno da je datum pregovora 26. veljače, te kako je Vlada imenovala pregovarački tim od 11 ljudi.
Gospodarstvo / Posao | 31. 01. 2018. u 13:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg i ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi Goran Opsenica bili su domaćini radnog sastanka koji se održao u srijedu u mostarskoj Gradskoj vijećnici, a na kojem se trebao zauzeti zajednički stav oko zahtjeva sindikata zdravstvenih djelatnika u HNŽ.

Foto: Bljesak.info / 

Sastanku su nazočili i predstavnici Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi, Ministarstva financija i Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ, kao i predstavnici osnivača zdravstvenih ustanova, odnosno općine i Grad Mostar, menadžmenta zdravstvenih ustanova i predstavnika suosnivača (Vlada FBiH i predstavnici vlada Zapadnohercegovačke i Hercegbosanske županije te njihovih zavoda zdravstvenog osiguranja). 

Foto: Bljesak.info / Ministar Goran Opsenica

Nakon sastanka u razgovoru s novinarima Opsenica je rekao kako je odlučeno da je datum pregovora 26. veljače, te kako je Vlada imenovala pregovarački tim od 11 ljudi. 

''Sindikat doktora medicine i stomatologije u ovoj županiji je osnovan u četvrtom mjesecu prošle godine, u osmom mjesecu je dobio reprezentativnost, a u 12. mjesecu je izgubio živce i strpljenje'', rekao je ministar.

Poslušajte što je sve ministar rekao o budućim pregovorima sa sindikatima zdravstva, kao i o ponašanju Sindikata doktora medicine i stomatologije koji je najavio generalni štrajk.

Kopirati
Drag cursor here to close