Vlast traži strategiju

Traži se zajednički stav oko zahtjeva sindikata zdravstvenih djelatnika u HNŽ-u

Sastanak je započeo u 10 sati, a domaćini radnog sastanka su predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ) Nevenko Herceg i ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi Goran Opsenica
Gospodarstvo / Posao | 31. 01. 2018. u 10:19 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg i ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi Goran Opsenica domaćini su radnog sastanka koji se održava u srijedu u mostarskog Gradskoj vijećnici, a na kojem bi se trebao zauzeti zajednički stav oko zahtjeva sindikata zdravstvenih djelatnika u HNŽ-u.

Sastanak je započeo u 10.00 sati, a osim domaćina, na sastanku sudjeluju i predstavnici Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi, Ministarstva financija i Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ-a, kao i predstavnici osnivača zdravstvenih ustanova/ općine i Grad Mostar, menadžmenta zdravstvenih ustanova i predstavnika suosnivača (Vlada FBiH i predstavnici vlada Zapadnohercegovačke i Hercegbosanske županije te njihovih zavoda zdravstvenog osiguranja).

''Na današnjem radnom sastanku očekujemo opsežnu, temeljitu i argumentiranu raspravu na kojoj će se zauzeti, nadam se, zajednički stav o svim zahtjevima sindikata koji su upućeni prema resornom ministarstvu i Vladi'', kazao je Feni glasnogovornik Vlade HNŽ-a Pero Pavlović.

Istaknuo je kako se na sastanku očekuje dogovor oko sastava pregovaračkoga tima koji će započeti proces pregovaranja sa sindikatima zdravstvenih djelatnika 26. veljače ove godine.

''Današnji sastanak će dati okvire i smjernice pregovara i dogovoriti sastav pregovaračkoga tima kako bi se krenulo u razgovore, a koji po nama trebaju, a tako i očekujemo, rezultirati rješenjem koje će biti prihvatljivo za sve 'strane' u razgovorima. Držim da smo svi na istoj strani da nađemo najbolje rješenje za funkcioniranje zdravstvenog sustava na korist korisnika zdravstvenih usluga, ali i ljudi koji su uposleni u toj oblasti, a rade jedan jako odgovoran posao'' rekao je Pavlović.

U međuvremenu, Sindikat doktora medicine i stomatologije HNŽ-a najavio je da će 12. veljače stupiti u generalni štrajk.

Kopirati
Drag cursor here to close