Male nedoumice

Zvizdić: Siguran sam da će kredit MMF-a biti u potpunosti operativan

vizdić je kazao kako nije do kraja informiran o čemu se radi, ali da je siguran da postoje neki opravdani razlozi.
Gospodarstvo / Novac | 21. 04. 2020. u 17:57 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić izjavio je danas u Mostaru kako je siguran da će nedoumice, ukoliko one uopće postoje, vrlo brzo biti riješene i da će kredit MMF-a biti u potpunosti operativan.

Odgovarajući na pitanje novinara zašto kadrovi SDA u Vijeću ministara danas nisu glasali za kredit MMF-a, Zvizdić je kazao kako nije do kraja informiran o čemu se radi, ali da je siguran da postoje neki opravdani razlozi.

- Nisam do detalja upoznat zašto nisu glasali, ali po nekoj mojoj pretpostavci može biti moguće jedino da su u međuvremenu eventualno promijenjeni neki principi unutar već ustaljenoga načina i metoda na koji se prihvata kredit MMF-a, na koji se plasira kredit MMF-a, i vrlo jasna pravila igre kako se otplaćuje taj kredit - kazao je Zvizdić.

Dodao je da se ne smije dozvoliti da propadne kredit MMF-a, koji je bazna osnova za formiranje stabilizacijskoga fonda i uopće osnova za pomoć i kantonima i Federaciji BiH.

- To su temeljna sredstva na koje računaju gospodarstvenici, oni kojima je zabranjen rad, oni koji u ovom trenutku ne mogu sudjelovati u ekonomskom životu Federacije BiH. Riječ je dakle o 200 milijuna za sam fond, 200 milijuna za nivo kantona, tako da sam siguran da će se te nedoumice, ako one uopće postoje, vrlo brzo biti riješene i da će kredit MMF-a biti u potpunosti operativan - poručio je Zvizdić iz Mostara.

Video: Zvizdić: Siguran sam da će kredit MMF-a biti u potpunosti operativan
Kopirati
Drag cursor here to close