Pristojba

Znate li gdje ide 0,01 KM od cijene litre goriva?

Obveznici plaćanja pristojbe su energetski subjekti koji se bave prometom naftnih derivata na malo i kupci koji je uplaćuju do 20. u mjesecu za protekli mjesec…
Gospodarstvo / Novac | 09. 05. 2018. u 12:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada FBiH donijela je danas Odluku kojom propisuje prijenos 10.500.000 KM prikupljenih po osnovu takse za uspostavu rezervi naftnih derivata FBiH Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije, a koja su planirana Proračunom FBiH za 2018.godinu.

Resorno ministarstvo će, odlučila je Vlada, posebnim rješenjem uspostaviti proceduru postupanja unutar ministarstva kod prijenosa ovih sredstava i imenovati povjerenstvo za praćenje njihovog utroška.

Pristojba se plaća na promet naftnih derivata koji služe za krajnju potrošnju u visini od 0,01 KM po litru, uključujući i LPG koji se koristi u motorima s unutarnjim sagorijevanjem.

''Obveznici plaćanja pristojbe su energetski subjekti koji se bave prometom naftnih derivata na malo i kupci koji je uplaćuju do 20. u mjesecu za protekli mjesec na depozitni račun, s kojeg se prenosi na poseban namjenski podračun Jedinstvenog računa Trezora FBiH. Zakonom o naftnim derivatima u FBiH osnovan je Operator rezervi naftnih derivata koji posluje pod nazivom Operator - Terminali Federacije d.o.o. Sarajevo i jedini je ovlašten za uspostavu i obnavljanje rezervi naftnih derivata'', navodi se.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close