Pristojba

Znate li gdje ide 0,01 KM od cijene litre goriva?

Obveznici plaćanja pristojbe su energetski subjekti koji se bave prometom naftnih derivata na malo i kupci koji je uplaćuju do 20. u mjesecu za protekli mjesec…
Gospodarstvo / Novac | 09. 05. 2018. u 12:06 Bljesak.info
Kopirati

Vlada FBiH donijela je danas Odluku kojom propisuje prijenos 10.500.000 KM prikupljenih po osnovu takse za uspostavu rezervi naftnih derivata FBiH Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije, a koja su planirana Proračunom FBiH za 2018.godinu.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Resorno ministarstvo će, odlučila je Vlada, posebnim rješenjem uspostaviti proceduru postupanja unutar ministarstva kod prijenosa ovih sredstava i imenovati povjerenstvo za praćenje njihovog utroška.

Pristojba se plaća na promet naftnih derivata koji služe za krajnju potrošnju u visini od 0,01 KM po litru, uključujući i LPG koji se koristi u motorima s unutarnjim sagorijevanjem.

''Obveznici plaćanja pristojbe su energetski subjekti koji se bave prometom naftnih derivata na malo i kupci koji je uplaćuju do 20. u mjesecu za protekli mjesec na depozitni račun, s kojeg se prenosi na poseban namjenski podračun Jedinstvenog računa Trezora FBiH. Zakonom o naftnim derivatima u FBiH osnovan je Operator rezervi naftnih derivata koji posluje pod nazivom Operator - Terminali Federacije d.o.o. Sarajevo i jedini je ovlašten za uspostavu i obnavljanje rezervi naftnih derivata'', navodi se.

 

 

Kopirati