Plus pet feninga

Kao zečevi: Poskupjelo gorivo, vlast se nada množenju

Uzrok povećanja ovih cijena je rast cijena barela sirove nafte na svjetskom tržištu", priopćeno je iz Ministarstva trgovine FBiH.
Gospodarstvo / Industrija | 17. 04. 2018. u 12:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Od jutros su na pojedinim benzinskim crpkama u FBiH povećane cijene dizel goriva za pet feninga po litru", priopćeno je iz Ministarstva trgovine FBiH.

Tako cijena litra eurosupera 95 i eurodizela iznosi 2,21 KM, a eurosuper 98 2,31. Cijena LPG-a je ostala nepromijenjena i iznosi 1.21 KM po litru.

Kako su nam rekli iz nekoliko benzinskih crpki cijena je rezultat poskupljenja barela sirove nafte za svjetskom tržištu.

"Pojedini distributeri, ne svi, u petak su najavili povećanje cijena i ono je u primjeni već od jutros. Distributeri koji su najavili poskupljenje uglavnom su povećali cijenu dizel goriva sa oznakom 10 PPM, dok su samo neki od njih najavili i povećanje benzina, također za pet feninga po litru. Nije bilo zahtjeva za povećanje cijena plina za automobile. Uzrok povećanja ovih cijena je rast cijena barela sirove nafte na svjetskom tržištu", priopćeno je iz Ministarstva trgovine FBiH.

Nova radna mjesta, dodatni prihodi, strane investicije, poboljšanje standarda, razvoj turizma i gospodarstva, izgradnja bolnica, vrtića, škola i domova za stare i iznemogle osobe te u konačnici možda i povećanje broja rođene djece, sve će to, ako je vjerovati bh. vlastima, biti omogućeno stanovnicima BiH nakon što je usvojen zakon o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama BiH.

Cijene goriva u 16. tjednu 2018. godine prema podacima Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close