Radi se o milijunima

Srbija spašava proračun RS-a

Sve općine u RS kao i četiri u Federaciji BiH koje imaju srpsku većinu dobivaju pomoć od Srbije.
Gospodarstvo / Novac | 27. 08. 2019. u 22:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da će Srbija pomoći Republiku Srpsku s 25 milijuna eura (skoro 50 milijuna KM) do kraja godine kako bi se održala likvidnost i sposobnost proračuna da izvrši sve svoje obveze i istaknuo da je u posljednje vrijeme Srbija odobrila više od 32 milijuna eura pomoći za lokalne zajednice u RS.

On je rekao za Tanjug da je tih 25 milijuna eura najveći i najznačajniji obim pomoći koji je RS ikad imala od Srbije.

Prema njegovim riječima, sve općine u RS kao i četiri u Federaciji BiH koje imaju srpsku većinu dobivaju pomoć od Srbije.

Dodik je zbog toga zahvalio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i njegovom timu, ministru financija Srbije, premijerki Ani Brnabić kao i cijeloj Vladi i svima okupljenima oko ideje da se pomogne RS, prenosi Srna.

U razgovorima juče i danas s Vučićem dogovoreno je da se pomogne i općinama u Federaciji BiH s većinskim srpskim stanovništvom koje, kako Dodik navodi, federalni organi vlasti u Sarajevu potpuno zapostavljaju, gdje se uzurpiraju mnoga prava odlučivanja o infrastrukturnim stvarima i resursima i gdje se pokušavaju degradirati javni sektori, poput zdravstva, obrazovanja.

"Zahvaljujući Srbiji moći ćemo ove godine da usmjeriti podršku Drvaru od milijun eura", kaže Dodik, te navodi da će i druge općine, poput Grahova, Glamoča i Petrovca dobiti dodatno po 250.000 do 300.000 eura za rješavanje infrastrukturnih problema.

U Grahovu ćemo, kaže Dodik, obnoviti kuću i spomen-dom Gavrilu Principu.

"Pomoć Srbije općinama u Republici Srpskoj i Federaciji BiH biće obimna i utjecat će znatno na stanje i stabilnost naših javnih računa i rješavanje infrastrukturnih problema", naveo je srpski član predsjedništva.

Dodik je dodao da u Republici Srpskoj podržavaju napore predsjednika Vučića u stabilizaciji Srbije.

"Kad čujem ponekad kritike na bilo šta što su Srbi uradili, znam da to rade ljudi koji nikad ništa nisu uradili", rekao je Dodik i zaključio: "Mislim da Vučić dobro vodi Srbiju.

Kopirati
Drag cursor here to close