Neće proći

Dodik objasnio zašto bojkotira proračun

Napominje kako ne može prihvatiti povećanje budžeta od 18 milijuna u odnosu na prošlu godinu, jer smatra da to ide nauštrb Republike Srpske.
Vijesti / Flash | 01. 08. 2019. u 19:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Moji razlozi protiv su isključivo vezani za činjenicu da sadašnje Vijeće ministara nije legitiman za predlaganje proračuna u godini gdje treba da dođe novo Vijeće ministara", kazao je za ATV član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, komentirajući usvajanje proračuna zajedničkih institucija na jučerašnjoj telefonskoj sjednici Predsjedništva BiH na kojoj je srpski član Predsjedništva preglasan.

Napominje kako ne može prihvatiti povećanje budžeta od 18 milijuna u odnosu na prošlu godinu, jer smatra da to ide nauštrb Republike Srpske.

"Što veći proračun BiH, to su manje naše mogućnosti i mi ne možemo da prihvatimo nikakvo povećanje, tako će se na kraju i dogoditi", kategoričan je Dodik.

On je naveo da ako bi proračun išao dalje, mora da prođe povjerenstvo za financije Zastupničkog doma parlamenta BiH, a da to povjerenstvo ne postoji.

Dodik kaže da se radi samo o dislociranom stajanju i ništa drugo.

"Doći će u Parlament, tamo ne postoji povjerenstvo, ne postoji većina za izglasavanje proračuna. Ako i prođe u Parlamentu, evo ja kažem sa tim povećanjem od 18 milijuna, neće proći u Domu naroda", izjavio je on.

Dodik kaže da se situacija promijenila u tom dijelu koji podrazumijeva mogućnost da se može nešto učiniti.

"Neće proći nijedan prijedlog koji dođe iz sadašnjeg Vijeća ministara ili od budućeg koji se bude formirao na taj način. To je naše legitimno pravo, a onda ćemo mi ovdje putem Skupštine, Vlade nastaviti našu političku borbu", kaže Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close