Milićević

Posao mladima i pomoć pri kupovini stana glavna stavka proračuna

Naglasak u proračunu za iduću godinu stavljen je na mlade, i to kroz dva projekta - projekt zapošljavanja i samozapošljavanja te kreditnu liniju za kupnju prve nekretnine.
Gospodarstvo / Novac | 12. 12. 2017. u 08:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Iduća, 2018. godina je specifična. To je godina u kojoj smo stvorili preduvjete kako bi se promijenila struktura samog proračuna. Prvi put, nakon dugo vremena, u proračunu nisu planirana sredstva za pokrivanje deficita'', rekla je ministrica financija u Vladi Federacije BiH Jelka Milićević u intervjuu za Večernji list.

''Prošle godine smo za te svrhe u proračunu imali 20 milijuna maraka koje nismo iskoristili i u rebalansu proračuna za 2017. smo ta sredstva rasporedili na druge stavke'', rekla je između ostalog Milićević i dodala kako je proračun za 2018. godinu veći od onoga za 2017. za 127,4 milijuna maraka i iznosi 2.875,051.837 maraka.

''U predloženom proračunu znatno veći je udjel sredstava za kapitalne investicije koje se u potpunosti ili djelomično prate iz proračuna Federacije. Riječ je o planiranom iznosu od 256,3 milijuna maraka, i to više za 198,2 milijuna maraka u odnosu na 2017. godinu. Istodobno uz povećanje kapitalnih izdataka smanjeno je zaduživanje za 149,6 milijuna maraka u odnosu na 2017. godinu'', rekla je Milićević i istaknula kako je naglasak u proračunu za iduću godinu stavljen na mlade, i to kroz dva projekta - projekt zapošljavanja i samozapošljavanja te kreditnu liniju za kupnju prve nekretnine.

Gotovo deset posto proračuna planirano je za kapitalne investicije, a povećana su i sredstva za niže razine vlasti pa će se za županije i općine izdvojiti 18 milijuna KM, šest više nego u proračunu za 2017.

 
Kopirati
Drag cursor here to close